Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Om 9u ’s morgens was het al volle bak”

Supporters Great Old vieren dag na bekerwinst toch een beetje feest in en rond Deurne-Noord en rond Deurne-Noord

- MISCHA BLUDTS

Terwijl in normale tijden nadat Antwerp op de Heizel de bekerfinal­e had gewonnen, heel Deurne minstens dagenlang op zijn kop zou hebben gestaan, was het er nu the day after eerder rustig. Maar in eigen bubbels en op de terrasjes werd er zondag toch een beetje gevierd. “We moeten ons aanpassen hé.”

Als we zondagmidd­ag aan de Bosuil arriveren lijkt het er op het eerste gezicht verlaten bij te liggen. Maar al gauw blijkt dat schijn bedriegt: regelmatig passeren er mensen die voor het imposante stadion van The Great Old een selfie komen nemen als herinnerin­g aan de historisch­e bekerzege. Ook Leander heeft op de fiets een kleine pelgrimsto­cht afgelegd: “Ik wilde na de bekerfinal­e graag even de tempel bezoeken en meteen even zien hoe het met de nieuwbouw staat”, glundert de 15jarige jongeman, die van de 0-1 zege tegen Club Brugge heeft genoten. “Het was een tactisch goed gespeelde match waarin Antwerp na de goal prima heeft verdedigd. Het is jammer dat ik niet samen met mijn vrienden op de tribune kon staan om de ploeg aan te moedigen, maar achteraf hebben we via een groepsgesp­rek op internet toch een klein feestje gebouwd. We moeten ons aanpassen hé.”

In de schaduw van het Bosuilstad­ion zien we – over een paars terras nota bene – een grote vlag van R.A.F.C. hangen. Het is het appartemen­t van Aimé: “We hebben bangelijk goed gespeeld. Spijtig genoeg in een leeg stadion, maar ik hoop snel weer op de tribune te kunnen staan. Daar dient mijn abonnement tenslotte voor.” Ook Aimé kon achteraf niet gaan feesten: “Dat heb ik dan maar in mijn eenpersoon­sbubbel gedaan, met een pintje natuurlijk.”

“Geen bal geraakt” Bekende supporterc­afés in Deurne zoals The Great Old en Bisschop

penhof sloten zaterdag – tot opluchting van de politie – op eigen initiatief de deuren. “We konden de veiligheid omtrent de coronamaat­regelen niet garanderen”, vertelt Debby, die Bisschoppe­nhof inmiddels 25 jaar uitbaat. “Heel spijtig, want zo’n belangrijk­e match – of Antwerp nu wint of niet – is normaal gezien de beste dag van het jaar.” Maar zondag was het café wel open en werd er vanaf ’s ochtends alsnog gevierd: “Al om 9u was het volle bak. Sommige supporters zitten hier trouwens nog altijd.”

Zoals de jolige bende Jef, Rudy, Ludo en Tarzan uit Deurne en Merksem. “We hebben de match als levenslang­e fans op televisie met het ‘vrouwke’ gevolgd, maar nu zijn we toch flink aan het vieren”, grinnikt Rudy terwijl hij zijn pintje leegdrinkt. “Het was echt geweldig. Club Brugge dacht dat ze zonder veel moeite die beker zouden winnen, maar we hebben ze serieus op hun puntje-puntje-puntje gegeven

(lacht).”

“Je mag gerust ‘kloten’ zegen hoor”, vult Ludo behulpzaam aan. “Brugge heeft geen bal geraakt. Naar het schijnt zijn ze hem nog steeds aan het zoeken. We kunnen niet wachten tot we weer op de tribune kunnen staan en écht voor onze club supportere­n. We zullen met veel zijn!”

Didier Lamkel Zé Antwerpspe­ler “We gaan onze overwinnin­g later zeker nog vieren met de fans.”

Ingekaderd registrati­eformulier

Ook enfant terrible Didier Lamkel Zé, die een belangrijk­e rol speelde in de wedstrijd zaterdag, in de buurt van het Bosuilstad­ion woont en graag even met de supporters in café Bisschoppe­nhof op de foto wil

de, is een tevreden man. “Het was een beetje verrassend dat ik aan de aftrap mocht staan. De opstelling lag eigenlijk al vast en ik ben natuurlijk blij dat ze me nodig hadden. Maar ik heb me in de B-kern ook geamuseerd hoor”, lacht hij. “Iedereen dacht dat Club Brugge zou winnen, maar ik ben vol vertrouwen aan de match begonnen en we hebben een mooie wedstrijd gespeeld. Bij Antwerp is alles mogelijk.”

We worden even onderbroke­n door de cafébazin, want ook Lamkel Zé moet als bezoeker een registrati­eformulier invullen. “Zelfs als je heel beroemd bent.” Het papiertje zou binnenkort wel eens ingekaderd achter de toog kunnen hangen.

Hij vindt het natuurlijk jammer dat hij de overwinnin­g niet met de fans kon vieren. “Gezien de huidige situatie is er weinig keuze. Ik had het graag met mijn ploegmaten, mijn familie en onze supporters gevierd, maar ieders gezondheid primeert. En uitstel is natuurlijk geen afstel.”

De toekomst ziet er bovendien goed uit voor Antwerp: “Wat de mijne betreft, is het nog even afwachten – zelf wil ik alvast graag blijven – maar door de bekerfinal­e te winnen gaan we automatisc­h door naar de Europa League, wat toch alweer even geleden is”, aldus Lamkel Zé. “En ik wil bij deze iedereen bedanken die aan de overwinnin­g heeft bijgedrage­n en in ons geloofd heeft.” En dat deed hij zelf ook: “In het begin van het vorige seizoen heb ik een kleine belofte gemaakt: we gaan de bekerfinal­e spelen en die ook winnen. Iedereen dacht dat het een grap was, mais voilà!”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Debby baat al 25 jaar café Bischoppen­hof uit. Met Lamkel Zé krijgt ze een bekende klant over de vloer. “Beroemd of niet, hij moet evengoed een registrati­eformulier invullen.”
FOTO PATRICK DE ROO Debby baat al 25 jaar café Bischoppen­hof uit. Met Lamkel Zé krijgt ze een bekende klant over de vloer. “Beroemd of niet, hij moet evengoed een registrati­eformulier invullen.”
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Jef, Rudy, Ludo en Tarzan bespreken de bekerfinal­e bij een fris pintje: “Brugge heeft geen bal geraakt. Naar het schijnt zijn ze hem nog steeds aan het zoeken.”
FOTO PATRICK DE ROO Jef, Rudy, Ludo en Tarzan bespreken de bekerfinal­e bij een fris pintje: “Brugge heeft geen bal geraakt. Naar het schijnt zijn ze hem nog steeds aan het zoeken.”
 ??  ?? Paars terras of niet, Aimé is fervent Antwerpsup­porter. “Ik heb in mijn eenpersoon­sbubbel dan maar gevierd met een pintje.” FOTO PATRICK DE ROO
Paars terras of niet, Aimé is fervent Antwerpsup­porter. “Ik heb in mijn eenpersoon­sbubbel dan maar gevierd met een pintje.” FOTO PATRICK DE ROO
 ?? FOTO RR ?? Leander ondernam een kleine pelgrimsto­cht naar de Bosuil. “Ik wilde na de bekerzege even de tempel bekijken.”
FOTO RR Leander ondernam een kleine pelgrimsto­cht naar de Bosuil. “Ik wilde na de bekerzege even de tempel bekijken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium