Gazet van Antwerpen Stad en Rand

20-jarige Essenaar schiet partner van moeder dood

- (dvd)

Het Antwerpse parket is een moordonder­zoek gestart na een schietinci­dent dat zaterdagav­ond plaatsvond in een Essense woonwijk. Een twintiger schoot de partner van zijn moeder neer. De zestiger bezweek later in het ziekenhuis. Het schietinci­dent zou rond 22.30u hebben plaatsgevo­nden in

een woning in de Rodenbachl­aan, vlak bij de Nederlands­e grens. Volgens het parket schoot de 20-jarige zoon des huizes, de oudste van drie broers, meermaals op de partner van zijn moeder, de 60-jarige Adel M. De man werd nog naar het Universita­ir Ziekenhuis in Edegem gebracht, maar bezweek daar zondagocht­end aan zijn verwonding­en.

De schutter werd opgepakt. “De verdachte bekent de schoten te hebben gelost, maar de aanleiding voor het schietinci­dent wordt nog onderzocht”, zegt woordvoers­ter Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket. De man werd in de loop van de namiddag aangehoude­n door de onderzoeks­rechter op verdenking van moord.

De bewoners van de Rodenbachl­aan, een woonwijk met vooral sociale woningen, hebben niets gemerkt van de schietpart­ij tot de politie massaal ter plaatse kwam. Het slachtoffe­r baatte van 2005 tot 2011 een shoarmares­taurant uit in de Stationsst­raat in Essen en wordt door zijn buren omschreven als een vriendelij­ke man die altijd goeiedag zei. Hij stond niet ingeschrev­en op het adres waar de schietpart­ij plaatsvond, maar kwam er volgens buren wel bijna dagelijks langs.

De familie van het slachtoffe­r wenste gisteren niet in te gaan op de feiten. De jongere broers van de schutter werden opgevangen bij familie. Het huis in de Rodenbachl­aan werd verzegeld door de politie. Het onderzoek is in handen van de lokale recherche van de politiezon­e Grens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium