Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook in Antwerpse rand gaan horecazake­n tijdelijk dicht

- (evw, bar)

Het aantal horecazake­n dat ervoor kiest om de deuren dicht te houden tot de verstrengd­e coronamaat­regelen weer worden versoepeld, blijft toenemen. En dat niet alleen in Antwerpen-centrum.

Eerder deze week las u al in uw krant hoe de verstrengd­e coronamaat­regelen de horeca in Antwerpen doen bloeden. Die bloedvlek deint nu almaar verder uit, richting randgemeen­ten. Zo houden onder meer Wok Panda op de Antwerpses­teenweg in Aartselaar en Lientje’s Bistro in Niel de deuren voorlopig toe.

“Mensen mogen nog maar met vier aan een tafel zitten. Dat terwijl er bij ons normaal gezien veel groepen, gezinnen, families, collega’s en vrienden samen komen eten. En die hebben nagenoeg allemaal geannuleer­d”, zegt Roel Selderslag­hs, medezaakvo­erder van Lientje’s Bistro. “We hebben vijf man personeel in dienst. De kosten lopen te hoog op.” De afgelopen dagen draaide de bistro nog slechts 20 procent van zijn omzet. “Voor ons staat kiezen tussen openhouden en sluiten gelijk aan kiezen tussen de pest en de cholera. Lang hoeft dit voor ons niet te duren.” Op steun van de overheid, rekent Selderslag­hs niet. “Ik heb er weinig vertrouwen in. Anders had men dat toch al direct aangekondi­gd.”

The Glorious

Ondertusse­n blijft het aantal horecazake­n dat de deuren toe houdt in Antwerpen-centrum

gestaag toenemen. Zo sluiten onder meer restaurant Minerva in de Karel Oomsstraat en Michelinre­staurant The Glorious in de De Burburestr­aat. “Tot de maatregele­n weer versoepeld worden en mensen weer gemotiveer­d zijn om te reserveren”, zegt eigenaar van The Glorious Ludwig Aerts. “Want nu wordt er massaal geannuleer­d. Mensen zijn in paniek. Wij kunnen ons personeel gewoon geen goed uurrooster meer geven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium