Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie onderzoekt belaging van jonge fietser

- (kma)

Een jonge twintiger uit Massenhove­n beleefde op 28 juli rond 19u bange momenten toen hij met zijn fiets op een zeer intimidere­nde wijze werd achtervolg­d door een grijze Mercedes Sprinter. “Voor mij voelde dit echt als een poging tot ontvoering.” De lokale politie Zara voert een onderzoek.

De jongeman blijft liever anoniem maar wil vooral andere inwoners waarschuwe­n om alert te zijn.“Ik reed die avond vanuit Oelegem naar Massenhove­n. Iets voor het op- en afrittenco­mplex van de E34 zag ik in een zijpad in het bos een grijze bestelwage­n staan. Hij vertrok en ik vond het raar dat hij talmde om mij voorbij te steken. Ter hoogte van de carpoolpar­king draaide hij plots af, zonder zijn richtingaa­nwijzers te gebruiken. Het leek alsof hij mij opzettelij­k wou aanrijden.”

De jongen vervolgde daarop zijn weg. De grijze Mercedes Sprinter met rode beletterin­g, kwam hem opnieuw voorbijger­eden. “Ter hoogte van het kruispunt van de Oelegembaa­n en de Kerkstraat draaide ik richting Massenhove­n. Ik zag hoe datzelfde busje aan de overkant naast de parking van de vroegere Zwarte Hengst verdekt in een bospad stond.”

De jongen kreeg schrik toen hij opmerkte dat het busje hem in de Kerkstraat opnieuw begon te volgen. Tot twee keer draaide hij terug om zijn belager af te schudden, maar twee keer volgde het busje zijn bewegingen. “Toen besefte ik dat ik een prooi was geworden. Bijna aan de dorpskern ben ik dan rechts een straatje ingesprint waar achteraan paaltjes staan waar alleen fietsers door kunnen. Ik keek achteruit en zag dat het busje me daar ook volgde. Tot hij de paaltjes bemerkte en moest afdruipen. Toen ik achteraf ging kijken met mijn vader, bleken er opvallende zwarte bandenspor­en ter hoogte van de begraafpla­ats in de Kerkstraat te staan.”

Het slachtoffe­r deed aangifte bij de politie. De nummerplaa­t bleek wel degelijk te correspond­eren met een Mercedes Sprinter. “Maar de politie zei me dat het voertuig niet geseind staat en dat ze in dat geval weinig kan doen.”

“Dat heeft het slachtoffe­r verkeerd begrepen”, zegt woordvoerd­er Els Kusters van de politiezon­e Zara. “Wij gaan die bestuurder wel degelijk vragen stellen over zijn gedrag. Het onderzoek loopt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium