Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Extra emotioneel om dit tegen Club Brugge te verwezenli­jken”

Derde finalegoal voor Refaelov, tweede keer matchwinna­ar

- (dige)

Lior Refaelov (34) heeft wat met Belgische bekerfinal­es. In 2015 matchwinna­ar voor Club Brugge tegen Anderlecht, het jaar nadien aan het kanon in de verloren finale tegen Standard en nu dus opnieuw de held, tégen de ploeg waar hij zeven jaar heeft gevoetbald.

“Je ziet, statistiek­en zijn belangrijk, hé”, richtte Refaelov zich met een grote smile en een pintje in de hand tot ploegmaats Pius, Haroun en De Laet, die mee aanschoven voor het persondero­nsje. “Het is extra emotioneel om dit tegen Club Brugge te verwezenli­jken, zeker wanneer de inzet zo hoog is.”

Antwerp startte als underdog, met een nieuwe coach, een nieuw systeem en verre van op volle sterkte. Toch verraste de Great Old vriend en vijand. “Ons gameplan waar we weken energie in hadden gestoken, klopte helemaal voor de rust.”

“Toen hadden we er al 2-0 of zelfs 3-0 van moeten maken. In de tweede helft was het een kwestie van volhouden en speelden we wat antivoetba­l om de tijd te laten wegtikken. Uiteindeli­jk telt alleen de zege. Ik ben trots op iedereen die hiertoe heeft bijgedrage­n. In het bijzonder Davor (Matijas, de jonge doelman, red.) die voorheen nog geen enkele wedstrijd voor ons had gespeeld. In een recordtemp­o hebben we automatism­en in de ploeg gepompt.”

Bij het ingaan van de blessureti­jd gunde Leko Refaelov een ‘applausver­vanging’. Toen Laforge zes minuten later de wedstrijd affloot, vlogen de twee ex-Bruggeling­en elkaar in de armen. “Doodjammer dat we dit gevoel niet met onze fans konden delen. Maar het was een nice party in de kleedkamer.”

“Doodjammer dat we dit gevoel niet met onze fans konden delen.” Lior Refaelov Matchwinna­ar

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium