Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk, de grote droom van Joske gaat in vervulling”

- (sks)

Het nieuws van vrijdag dat de promotie al een feit was, haalde dan wel de spanning uit de wedstrijd, voor het trio uit de beginperio­de overheerst­e de vreugde dat de club eindelijk terug is op het hoogste niveau.

“Die promotie naar 1A is een enorme opluchting”, steekt Davy De Smedt niet onder stoelen of banken. “In eerste plaats voor de supporters: zij maken deze club. Het is ook de ultieme beloning voor alle mensen die de club samen met Wilrijk nieuw leven hebben ingeblazen. Bij de start in eerste provincial­e dachten we hier nog niet over na, de moeilijkst­e stap was uiteindeli­jk ook die van 1B naar 1A. Alle credits voor de mensen die die laatste stap gerealisee­rd hebben. Persoonlij­k ben ik fier dat ik een aantal jaar een kleine bijdrage heb kunnen leveren. En vergeet niet dat nu ook de grote droom van Joske in vervulling gaat. Die gouden man verdient dat.”

Ook Magerman reageert opgelucht. “Zeven jaar geleden zijn we samen met één doel aan dit project begonnen: terugkeren op het hoogste niveau. Die ambitie uitspreken is niet moeilijk, maar het waarmaken des te meer”, klinkt het bij de voormalige middenveld­er. “Ik wil iedereen die hier de voorbije jaren aan heeft meegewerkt dan ook felicitere­n. Elke kleine schakel in dit proces heeft zijn verdienste. Zelf kijk ik dan ook met veel fierheid en nostalgie terug op de tijd dat ik zelf tussen de lijnen stond.”

Gebrand

Het slotwoord is voor Van der Linden. “Ik ben enorm blij dat deze club terug is waar ze thuishoort. Iedereen – spelers, medewerker­s en supporters die hier zeven jaar lang aan hebben meegewerkt – verdient dit. Eerlijk gezegd, ik had nooit verwacht dat we nu al in 1A zouden zitten. Het was al niet evident om in de eerste jaren altijd kampioen te spelen. Om dan zo snel van 1B naar 1A te promoveren, dat is gewoon uniek. Twee jaar geleden waren we er al zo dichtbij, maar eindelijk is het zo ver. Oef, je merkte aan alles dat de club en de entourage er enorm op gebrand was.”

“Zeggen dat je wil terugkeren naar 1A is niet moeilijk, maar het waarmaken is dat des te meer.” Frank Magerman Ex-speler, nu linietrain­er

 ?? FOTO BELGA ?? Oud-materiaalm­an Jos ‘Joske’ Van Hout met de trofee.
FOTO BELGA Oud-materiaalm­an Jos ‘Joske’ Van Hout met de trofee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium