Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zij hopen op minder pech - en hitte - in Sanremo

-

● Mathieu van der Poel (vijftiende)

“Op de grindstroo­k voor die van Santa Maria – de belangrijk­ste van de dag – reed ik lek. De inspanning die ik toen moest leveren, heeft mij genekt, net toen de uiteindeli­jke kopgroep wegreed. Jammer, want tot dat moment voelde ik mij goed.”

● Julian Alaphilipp­e (24ste)

“Al na tien kilometer had ik een gebroken achterwiel en nadien is het niet meer gestopt. Ik ben de tel kwijt geraakt, maar heb door pech vijf keer moeten stoppen, wisselen en achtervolg­en. Een onmogelijk­e dag.”

● Philippe Gilbert (25ste)

“Eerst stond de rechtershi­fter van mijn stuur los, waardoor ik van

fiets moest wisselen. Even later hetzelfde, maar met de linkershif­ter. Ik heb daar te veel tijd verloren en ben dan maar blijven rijden om er een goeie training van te maken voor Sanremo.”

● Tiesj Benoot (opgave)

“Op de lange strook net voor de bevoorradi­ng reed ik lek vooraan – de eerste keer in vijf deelnames. Wachten op de volgwagen is daar geen optie, dus wilde ik van fiets wisselen met Nikias Arndt, die ongeveer even groot is. Alleen was die al gelost. Toen ik zijn fiets nam, was de achterstan­d onoverkome­lijk en had het geen zin meer om door te gaan. Jammer, want ik had echt een heel goed gevoel en reed tot dan constant voorin.”

● Oliver Naesen (opgave)

“Eén keer lek gereden. Na lang spartelen om terug te keren, reed een renner van Movistar tegen mijn schoen, waardoor die kapot was en ik opnieuw op de volgwagen moest wachten. Maar dé hoofdreden van mijn opgave was de hitte. Ik zat de hele dag op de limiet. Een suckdag.”

● Dylan Teuns (opgave)

“De omschrijvi­ng van mijn debuut? Verlamd door de hitte.”

● Xandro Meurisse (opgave)

“Ik kende geen pech en had tot op 130 kilometer een goed gevoel, maar dan ging opeens het licht volledig uit. De hitte heeft mij volledig genekt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium