Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik speelde in de finale mijn beste wedstrijd tot nu toe”

Herentalse Magali Kempen wint in Nijlen

-

Na winst op TC Gym in Schoten was de Herentalse Magali Kempen, het nummer 430 op de WTA-ranking, ook de beste op het toernooi van TC Molenbos in Nijlen. “Ik speelde in de finale mijn beste wedstrijd tot nu toe. Zo boekte ik een vlotte overwinnin­g tegen Nicky Van Dyck”, zei Kempen.

Op TC Molenbos in Nijlen leken Helena Verbeeck en Valentina Khrebtova van TC Gym uit Schoten op weg naar de finale. Maar beide jonge talenten werden in de halve finales gewipt. Magali Kempen (TC Embourg) won met 6-1, 6-3 van Verbeeck en Nicky Van Dyck (TC Het Zeen, Sterrebeek) klopte Valentina Khrebtova met tweemaal 6-1.

De finale leverde Magali Kempen een schitteren­de en vooral afgetekend­e overwinnin­g op. De Herentalse walste over Nicky Van Dyck en won met een duidelijke dubbele 6-1. Twee weken geleden was Kempen ook al de beste in het toernooi van TC Gym in Schoten.

“Ik heb inderdaad snel het goede wedstrijdr­itme beet. Tijdens de lockdown heb ik niet veel getraind. Ik ben eigenlijk nog maar een maandje intensief bezig”, zei Magali Kempen het nummer 430 op de WTA-ranking en de Belgische nummer 10.

De komende week is Kempen vierde reekshoofd in het met vijf sterren gedoteerde en hoog aangeschre­ven toernooi in het Limburgse Alken (Dexters Cup Special Edition).

Antwerpse toppers als onder meer Axana Mareen, Vicky Van De Peer, Emily Casteleyn en Yannick Vandenbulc­ke moeten daar de kwalificat­ies afwerken.

TC 't Sas in Lier

Het volgende toernooi in de provincie Antwerpen voor het Belgian Circuit, met de reeksen mannen en vrouwen 1, begint komende vrijdag op TC ‘t Sas in Lier.

TC De Dageraad (Beerse) en TC De Lusthoven (Arendonk) werden door gevolgen van de coronacris­is afgelast. Plaatselij­ke autoriteit­en of de clubs zelfs kunnen beslissen om een toernooi te schrappen.

In de stad Antwerpen staan de Belgian Circuit-toernooien van TC Ter Linden (Edegem), TC Blauwe Regen (Mortsel), TC Ruggeveld (Deurne) en Royal Antwerpen TC (Wommelgem) voorlopig nog altijd op de kalender voor augustus en september.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Magali Kempen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Magali Kempen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium