Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente annuleert negentigst­e jaarmarkt

Moeilijke beslissing

- (pvdy)

De gemeente Boechout heeft, samen met het feest- en jaarmarktc­omité, beslist om de jaarmarkt van dinsdag 6 oktober niet te laten plaatsvind­en. “De 90ste editie van onze jaarmarkt beloofde nochtans opnieuw een echt dorpsfeest te worden”, vertelt schepen van Feestelijk­heden Dirk Crollet (CD&V).

Schepen Crollet had het graag anders gezien. “Maar in het licht van het stijgend aantal besmetting­en, de beperkinge­n die gelden voor evenemente­n en de vijfde fase van het afbouwplan die voorlopig niet van kracht gaat, werd het stilaan onmogelijk om de jaarmarkt te laten plaatsvind­en.”

Crollet stond erop om de inwoners van Boechout en omgeving tijdig te informeren. “Het samenbreng­en van zoveel mensen op één plek is op dit moment niet aan de orde. De gezondheid en de veiligheid van onze inwoners zijn voor ons nu het allerbelan­grijkste.”

Daarmee wordt de Boechoutse jaarmarkt voor het eerst sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw afgelast. “We hebben deze beslissing uiteraard met spijt in ons hart genomen. Maar we hopen op deze manier te helpen bij het indijken van de coronacris­is. ”

Ook de koers op de zondag voor de jaarmarkt gaat niet door. “Over de organisati­e van de kermis volgt later nog een beslissing”, laat Crollet nog weten.

“De gemeente onderzoekt of de kermiskram­ers het zien zitten om alles volgens de geldende maatregele­n te organisere­n.”

De bewoners van Boechout tonen begrip voor de genomen beslissing, maar zijn wel teleurgest­eld dat ze hun traditonel­e jaarmarkt zullen moeten missen. “In deze droeve en onzekere tijden hunkeren we naar een beetje licht aan het eind van deze tunnel van slecht nieuws”, klonk het poëtisch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium