Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp Pride annuleert deel van programma

- www.antwerppri­de.tv

De verstrengd­e coronamaat­regelen maken dat ook de Antwerp Pride (5-9 augustus) zich genoodzaak­t ziet haar programma verder in te perken. Enkele evenemente­n worden geschrapt. De organisati­e legt nu de focus op haar pop-up televisiek­anaal www.antwerppri­de.tv.

De Human Rights Friday in De Studio, De Film Pride in Kinepolis en de filmvoorst­elling Priscilla,

Queen of the Desert in het OLT Rivierenho­f worden geschrapt. Wat wel nog plaatsvind­t, is het Trail of Stories project. Een fotoprojec­t waarvoor grote fotopanele­n in de binnenstad werden opgehangen. Het gaat om dertien portretten van mensen die een sterke band hebben met de Antwerpse LGTBQ-gemeenscha­p. Die portretten zijn gemaakt door fotografe Noortje Palmers en werden geplaatst langs het traject waar normaal de Antwerp Pride Parade zou langsgaan.

Verhaal achter personen

Wie de fotowandel­ing volgt, kan via een QR-code het verhaal achter de personen in kwestie lezen. Het gaat bijvoorbee­ld om schrijfste­r en activiste Fleur Pierets, om woordvoerd­er van Wel Jong Niet

Hetero Jitske Van De Veire, om de oprichter van discotheek Red&Blue Ludo Smits en om Rob Scheers. Scheers was jarenlang trouwe Antwerp Pride vrijwillig­er en een bekend gezicht binnen de

LGTBQ-gemeenscha­p. Hij stierf eerder dit jaar aan de gevolgen van Covid-19.

Wat ook blijft plaatsvind­en, zijn de geleide wandelinge­n onder de noemer ‘True Colors of Antwerp’. Net zoals de tentoonste­lling ‘Together’ in het M HKA. De focus van dit jaar wordt echter gelegd op het pop-up tv-kanaal antwerppri­de.tv. Daarop worden tijdens de Pride week interviews, reportages, kortfilms etc. uitgezonde­n.

“We hadden ons voorbereid op een corona-editie en die wordt nu nog een beetje ingeperkt,” zegt Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel. “Maar gezondheid en solidarite­it vormen nu onze voornaamst­e bekommerni­s. Aan de Antwerpena­ren vragen we om hun regenboogv­lag nu zeker uit te hangen, zodat we de boodschap van de Pride toch nog kunnen inkleuren.”

 ?? FOTO RR FOTO RR ?? Fotoprojec­t Trail of Stories.
Rob Scheers.
FOTO RR FOTO RR Fotoprojec­t Trail of Stories. Rob Scheers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium