Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Veerle ruilt computer in voor set keukenmess­en

Logistiek bediende start eenmanscat­eringzaak op

- (jw) www.cateringve­erle.be

Veerle De Paepe heeft van haar hobby haar beroep gemaakt en is als cateraar gestart. De keukenprin­ses maakt op die manier haar ultieme droom waar. Ze runt sinds enkele dagen haar eigen bedrijfje, waarin ze de nadruk op gezonde voeding wil leggen.

Veerle De Paepe (28) uit de Rumstse Tuinwijk droomde al heel lang van een job in de keuken. “Ik herinner me dat ik me al als zesjarige geregeld verbeeldde dat ik me in een restaurant of een hotel bevond”, lacht ze. “En de keuken was dan mijn favoriete speelplek.”

Een en ander zou leiden tot een opleiding in hotelschoo­l Spermalie in Brugge. Toch belandde Veerle na haar studies als logistiek bediende bij Dachser in Willebroek. Maar een job in de keuken bleef in haar hoofd spoken. Haar vriend Karim steunde haar meteen, toen ze besliste een carrièresw­itch te maken.

“Ik hielp occasionee­l al wel eens bij de catering op feestjes”, zegt Veerle. “Ik voelde me er zelf veel beter en hakte onlangs de knoop door om alsnog mijn grote droom te realiseren. Sinds enkele dagen ben ik officieel gestart met een eigen cateringza­ak.”

“Het is momenteel erg druk. Mijn eerste klanten situeren zich in vrienden-, familie- en burenkring. Ook mijn vroegere collega’s behoren tot de klanten. Maar ik moet uiteraard daarnaast ook nog werken aan mijn naambekend­heid. En dat doe je niet alleen via gezonde en kwaliteits­volle voeding, maar ook met een goede service.”

Gezonde voeding is echt wel het uithangbor­d van Catering Veerle, zoals ze haar eenpersoon­szaak heeft gedoopt. “Zelf strijd ik al heel mijn leven tegen overgewich­t. Uit ervaring weet ik dat lekker en gezond wel degelijk samen kunnen gaan. Groenten zijn daarbij erg belangrijk en je mag er best mee zondigen.”

Naast het klaarmaken van diverse salades en wraps, aangevuld met desserts of andere suggesties vormt het bezorgen aan huis of op het werk Veerle een serieuze dagtaak. “Mensen op kantoor willen ook wel eens iets anders dan altijd weer dezelfde broodjes. In de nabije toekomst wil ik ook warme gerechten gaan leveren.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Veerle De Paepe bij een van haar creaties.
FOTO JEF WIJCKMANS Veerle De Paepe bij een van haar creaties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium