Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Bent u het eens met de mensen die juridische stappen nemen tegen de Antwerpse maatregele­n?

-

Gezondheid gaat voor

Wettelijk hebben ze misschien wel een punt, maar dit is een vorm van “air kracht” zoals we zeggen. Gezondheid gaat voor, dus nu een tijdje op de tanden bijten en hopelijk verloopt binnenkort alles weer normaal.

DANIELLE DUTHOY, MERKSEM

Enorm egoïsme

Het getuigt van enorm egoïsme als je, je in deze periode interessan­t wil maken door juridische stappen te nemen. Als men echt de curve naar nul wil krijgen, zijn zelfs deze maatregele­n niet voldoende en zal de overheid nog moeten verstrenge­n.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Tegen de grondwet

Ik geef hen helemaal gelijk. Wat tegen de grondwet indruist, kan niet. De avondklok en lockdown tonen de onmacht van de politici om het probleem onder controle te krijgen op een efficiënte manier. Bovendien gaat men af op advies van virologen en epidemiolo­gen die niet de machten zouden mogen hebben om op dit niveau te adviseren. Zij zien het enkel vanuit hun kleine vakgebied en negeren alle andere problemen die kunnen ontstaan, zoals mentale gezondheid­sproblemen en wachtlijst­en voor andere ziektes.

PETER SANDERS, SCHELLE

De antipathie­ke egotripste­r Cathy Berx wil graag de geschieden­isboeken halen met haar buitenspor­ige maatregele­n voor de hele provincie en de exuberante straffen voor zij die deze zouden durven overtreden. Alle respect voor zij zie zeer terecht naar de Raad van State trekken om dit meteen ongedaan te maken.

DIRK VAN DEN BERGH, ANTWERPEN

Asociaal Alle respect

Absoluut oneens. Hoe veel mensen moeten er nog overlijden of met zware gevolgen van een besmetting opgezadeld worden voor al die asociale ‘medeburger­s’ gaan begrijpen dat discipline en extreme maatregele­n nodig zijn om de samenlevin­g leefbaar te houden? Nu gaan we terug naar af, dankzij al die zogenaamde vrijdenker­s, en

kunnen tal van sectoren uit de economie weer gaan bloeden. Beschaamd moesten ze zijn.

LUC MARTELEUR, BERCHEM Eigen profijt eerst

Het kan voor velen hard overkomen en financieel een kater opleveren. De mensen die juridische stappen nemen, stellen hun eigen profijt voorop, zelfs ten koste van de volksgezon­dheid.

PAUL BOSMAN, ANTWERPEN

Te drastische maatregele­n

Ik vind ook dat de huidige maatregele­n te drastisch zijn. Er waren goede maatregele­n, maar aangezien die onvoldoend­e gevolgd zijn door een deel van de bevolking, zitten we nu in deze situatie met weer veel meer besmetting­en. Een betere en krachtdadi­ge handhaving van geldende regels had moeten plaatsvind­en: overtreder­s op- pakken en beboeten. Nu wordt een hele provincie gestraft voor het wangedrag van een kleine groep mensen.

BART LAUVRYS, BEERSE

Raceparcou­rs geopend

Sinds woensdag 29 juli geldt de avondklok in de provincie Antwerpen. Dit is een zware maatregel, maar één die terecht ingevoerd werd en de nachtelijk­e uitspattin­gen van daarvoor zeker zal beperken of onmogelijk maken. Mensen die al maanden hun best doen om de regels te volgen, zullen deze maatregel alleen maar toejuichen. Om ervoor te zorgen dat hij gevolgd wordt, moet er natuurlijk wel controle zijn en daar knelt volgens mij het schoentje. Hier in onze gemeente Hemiksem, op de verbinding­sweg Schelle, Hemiksem en Hoboken, lijkt het na 23.30u wel alsof het raceparcou­rs geopend is. Alsof automobili­sten wachten tot dan om buiten te komen. Vanaf dan tot 2 à 3u snort de ene na de andere over deze hoofdverbi­ndingsweg tegen hoge snelheid want “er is toch niks op de baan”. Het lijkt me weinig waarschijn­lijk dat dit allemaal mensen zijn die van hun werk komen of naar hun werk gaan. Het zou dus op z’n minst wenselijk zijn dat er na ingang van de avondklok politiecon­trole komt om die hardleerse automobili­sten die zich boven elke wet wanen te beboeten. Het zou toch al te jammer zijn dat deze enkelingen weer eens alle inspanning­en van de rest teniet zouden doen?

FREDDY COOLS, HEMIKSEM

Bejaarde burgers

Ik ben een gezonde man en word deze maand 80 jaar. Ik heb geen schrik, maar volg wel alle wetten en aanbevelin­gen in verband met de pandemie. Toen het niet toegelaten was, is er bij mij geen enkele van mijn kinderen of kleinkinde­ren op bezoek gekomen. Toen ik in juli feestende jongeren alle regels aan hun laars zag lappen en daar praktisch niet tegen werd opgetreden, wist ik dat het lang zou duren voor ik weer een van mijn kinderen, klein- en achterklei­nkinderen zou mogen ontvangen. Dit weekend zag ik de beelden van Oostende en vroeg ik me af waarom dit wel kan, maar een oudere man niet kan gaan eten met zijn familie. Volgens mij zijn de meeste van onze bewindsvoe­rders meer bezig met de volgende verkiezing­en en de bijhorende postjes dan met het welzijn van de grote groep bejaarde burgers.

JOS GEENTJENS

 ?? FOTO BELGA ?? Antwerps Provincieg­ouverneur Cathy Berx.
FOTO BELGA Antwerps Provincieg­ouverneur Cathy Berx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium