Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zelfs op lekke band wint Hamilton

- (gve)

Lewis Hamilton domineerde de eerste van twee Britse grand prixs in Silverston­e. Maar toch scheelde het aan het einde niet veel of de wereldkamp­ioen had naast de overwinnin­g gegrepen. Drama in de laatste ronde zorgde ervoor dat Hamilton met een lekke band over de streep strompelde.

Had Max Verstappen in Silverston­e zijn eerste zege van het seizoen kunnen binnenhale­n? Velen denken van wel. Nadat Valtteri Bottas op vijf ronden van het eind lek was gereden en zo een zekere tweede plaats door de neus geboord zag, kreeg ook Mercedeste­ammaat Hamilton in de slotronde een klapper linksvoor te verwerken.

Helaas voor Verstappen, hij was niet meer bij machte om de Brit bij te halen. Verstappen had net daarvoor immers nieuwe rubbers gehaald om zo het punt van de snelste wedstrijdr­onde binnen te halen. Dat lukte, maar door de halve minuut die hij daarbij verloor zat de overwinnin­g er niet meer in. “Niet zeker of we die zonder die bandenwiss­el wel hadden kunnen pakken”, stelde Red Bull-teambaas Christian Horner troostend. “De banden van Max waren ook zo goed als tot op de draad versleten, hij had dus evengoed lek kunnen rijden.”

Mercedes ongenaakba­ar

Met die lekke band aan het einde van de race en een schuiver in de kwalificat­ies kreeg Lewis Hamilton in Silverston­e meer tegenslag dan normaal te verwerken. Scheve situaties die hij met een gelukje wist recht te zetten, maar toch was iedereen het erover eens dat de Brit een oververdie­nde derde overwinnin­g op vier races op zak mocht steken.

Er stond immers opnieuw geen maat op de Mercedesbo­lides: meer dan een seconde sneller tijdens de kwalificat­ies en zonder twee tussenkoms­ten van de safety car hadden ze de concurrent­ie ook in de race op een hoopje gereden.

Dat laat vermoeden dat de resterende races van het seizoen 2020 een saaie bedoening zullen worden. Optimisten houden het erbij dat het bewogen slot van de Britse grand prix net bewijst dat alles nog mogelijk is, maar bij die redenering worden de oersaaie 47 ronden die daaraan voorafging­en iets te snel vergeten.

Volgende zondag mag het circus opnieuw aan de slag op het circuit van Silverston­e. Benieuwd of de concurrent­ie Lewis Hamilton dan wel het leven lastig kan maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium