Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het Belgisch record zal niet voor dit jaar zijn”

Kogelstote­r Matthias Quintelier tempert ambities door corona

-

Matthias Quintelier wilde deze zomer jacht maken op het Belgisch record kogelstote­n. Door corona heeft hij zijn ambities wat moeten temperen. Hij blijft nog hopen op het BK, maar op een superprest­atie rekent hij niet.

Net als veel andere atleten hoopte Quintelier zaterdag aan zijn seizoen te beginnen, maar dat feestje ging niet door. “De eerste wedstrijd stond gepland in Lommel op 1 augustus, maar die meeting werd afgelast. Vlak voor het BK is dat verre van ideaal”, zucht de kogelstote­r. “Doordat het BK al over twee weken is, is het bijna onmogelijk om vooraf nog wedstrijde­n te doen.”

Na zijn veelbelove­nd persoonlij­k record van 18m22 in het indoorseiz­oen (de derde Belgische prestatie aller tijden) mocht de Wommelgemn­aar hopen op een superseizo­en. “Toen ik in februari van mijn blessure hersteld was, wilde ik er volop opnieuw invliegen. Het plan was eigenlijk om deze zomer veel wedstrijde­n te doen. Maar toen kwam corona. In de mate van het mogelijke heb ik op niveau getraind. Maar na de exa“Ik mens had ik moeite om opnieuw in het ritme te komen. De onzekerhei­d maakte het moeilijk om doelen te stellen. Ook het trainen was niet simpel, want niet alles kon. Ik heb geprobeerd om er het beste van te maken. Waar ik nog op hoop? Niet veel. Op het BK - als dat nog plaatsvind­t - wil ik graag nog een deftige prestatie neerzetten, maar een topprestat­ie verwacht ik niet meer. Als ik 17m50 haal, zal het oké zijn. Ik mis wedstrijdr­itme en mijn explosivit­eit is een stuk minder doordat ik minder spurt- en sprongtrai­ning deed.”

Het Belgisch record van 19m34 verbeteren, zal niet voor 2020 zijn. “Na mijn 18m22 zag het er eventjes naar uit dat ik een gooi kon doen naar het Belgisch record. Ik weet wat mijn record is op training. Op basis van hoe het op training ging, leek dat record steeds realistisc­her. Maar dat zal niet voor dit jaar zijn. In het beste geval kan ik hopen op een goede wintervoor­bereiding en een sterk indoorseiz­oen waarin ik op het Belgisch record indoor (18m84, nvdr.) kan mikken, maar zelfs dat is hoogst twijfelach­tig. Er is vooral veel onzekerhei­d.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium