Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Belgisch kampioensc­hap wordt nu het volgende doel voor mij”

Sara Van de Vel bevestigt met tweede opeenvolge­nde tijdritwin­st in Zolder

-

Op het broeierig hete circuit van Zolder stak Sara Van de Vel vrijdagavo­nd met kop en schouders boven de tegenstand uit. Zo kreeg vijfvoudig nationaal kampioene Ann-Sophie Duyck na zestien kilometer als tweede 35 seconden aan de broek gesmeerd.

voelde me nog beter dan begin juli toen ik de eerste tijdrit in Zolder won”, zegt de donderdag 26 jaar wordende renster van Ciclotel. “Ik moest me door de hitte even door een moeilijk moment worstelen, maar daarna liep het opnieuw naar wens. Als triatlete (ze is nationaal kampioen op de halve afstand maar combineert dat met wielrennen, nvdr.) ben ik natuurlijk wel een en ander gewoon. Vorig jaar in Mexico bijvoorbee­ld moest ik wel vier en een half uur de hitte de baas blijven.”

“Na die tweede zege mag ik toch wel stellen over een zekere aanleg te beschikken voor het rijden tegen de klok. Daarom heb ik nu beslist me voorlopig toe te spitsen op het wielrennen. Het Belgisch kampioensc­hap tijdrijden op 20 augustus in Koksijde wordt een doel om naar toe te leven. Dan komen er wellicht nog andere kleppers bij, maar ik heb ook nog drie weken de tijd om me klaar te stomen. Ik wil top zijn die dag en hoop mee te kunnen strijden voor het goud.”

Ook De Meyer bevestigt

Bij de elite zonder contract deed Senne De Meyer nog beter dan zijn eerder verrassend­e zesde plaats in de tijdrit van begin juli. Hij werd nu vierde en kwam minder dan zes seconden te kort om mee op het podium te staan. “Toch zat er niet meer in dan de tijd die ik neerzette”, geeft de 24-jarige Wuustwezel­naar eerlijk toe. “Door de warmte was de opdracht nog wat zwaarder. Precies daarom ben ik zo tevreden dat ik nu nog beter presteerde. Ik heb mezelf ontdekt als tijdrijder en dat geeft een goed gevoel. Ik ga nu ook meedoen aan het BK in Koksijde en dat zal de eerste keer in mijn carrière zijn dat ik naast een BK veldrijden ook meedoe aan een BK op de weg. Het spreekt voor zich dat ik er alles aan ga doen om ook die dag een mooi resultaat neer te zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium