Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derde keer, goede keer”

- (stdr)

Jérémy Perbet kon Beerschotd­oelman Mike Vanhamel tien minuten voor affluiten vloeren, maar verder was het een relatief kalme avond voor de sterkhoude­r achterin bij de Kielse kampioen. Toch tijdens de wedstrijd. “Derde keer, goede keer voor Beerschot, terwijl het voor mij na twee finales prijs is”, lacht Vanhamel. “Het is mooi voor de hele club om het seizoen op deze manier te kunnen afsluiten. We wisten vooraf dat we zouden promoveren, maar nu de titel pakken, is toch een nog beter gevoel. Een finale wil je altijd winnen en we bleken bovendien nog maar eens de betere ploeg. Mijn hoed af voor de technische staf ook, en al zeker voor Losada. Hij bereidde ons top voor.”

Na de bekerwinst van Antwerp was het dus weer prijs voor een Antwerps ploeg. En: er staan weer derby’s tussen de Great Old en de Kielse Ratten op het menu. Vanhamel likkebaard­t nu al: “Dit is goed voor het hele Belgisch voetbal, met telkens een vol stadion.”

De Beerschotd­oelman stuurde eerder nog Anderlecht wandelen. Daar heeft hij nu zeker geen spijt van: “Ik kwam naar Beerschot om naar 1A te gaan. We zullen gewapend zijn straks, iedereen weet wat hij moet doen, en ook straks zullen we nog sterker voor de dag komen. Als keeper is het een genot om zo’n ploeg voor je te hebben staan. Dit is mijn vierde titel, een bijzondere zo in een bijna leeg stadion. Maar nu zal de focus snel op 1A moeten liggen. Bang zijn we zeker niet, integendee­l.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium