Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog tien keer mooier dan een titel als speler’

Hernán Losada pakt in eerste seizoen als trainer meteen trofee

- KERSTEN STEURBAUT

Na het laatste fluitsigna­al kon Hernán Losada zijn tranen niet bedwingen. Nog geen tien maanden na zijn aanstellin­g als T1 mag de Argentijn al pronken met zijn eerste trofee. Zonder pauze door de coronacris­is had die periode zomaar gehalveerd kunnen zijn. Het is weinige coaches gegeven om zo snel die eerste lijn op het palmares in te vullen.

“Amper twintig matchen ben ik bezig als trainer”, rekende een glunderend­e Losada snel even uit. “En ik heb al een trofee op mijn erelijst staan. Dat is gewoon fantastisc­h. Hiervoor hebben we maandenlan­g hard gewerkt, hiervoor ben ik elke ochtend vroeg opgestaan. En zo’n titel als trainer, dat is nog tien keer mooier dan als speler. Je bent de kapitein van een schip. Als je dan aan de zijlijn mag vaststelle­n hoe je ploeg jouw richtlijne­n en aanwijzing­en goed uitvoert, dat gevoel is gewoon onbeschrij­felijk.”

De titel en de promotie naar 1A is voor Losada ook de kroon op het werk, de droom die eindelijk in vervulling gaat. “In 2015 ben ik als speler naar Beerschot teruggekee­rd om deze club terug naar het hoogste niveau te brengen. In derde klasse speelde ik nog wedstrijde­n in Ciney, Hamoir en Walhain. We waren nog amateurs, maar toen speelde ik al met dit moment in het achterhoof­d. Jammer dat het als speler niet is gelukt, maar nu zitten we eindelijk terug in eerste klasse. En niet door de beslissing van de Pro League

of door de coronacris­is. Wel omdat we deze promotie op het veld afgedwonge­n hebben als kampioen. Ik ben heel blij dat we deze wedstrijd nog hebben mogen spelen, ook al hebben we er vijf maanden op moeten wachten.”

Vizier op 1A

Het parcours dat Beerschot sinds zijn aanstellin­g aflegde en de dubbele winst tegen OHL in de promotiefi­nale maken het voor Losada nog mooier. “Vergeet niet dat we bij mijn overname op vier punten van de degradatie­plaatsen stonden. Veel mensen dachten dat ik aan de voorbereid­ing op het volgend seizoen was begonnen, maar vandaag pakken we wel de titel tegen een ploeg die op papier veel meer middelen heeft.”

De titel en de promotie is bin

“Hiervoor hebben we maandenlan­g hard gewerkt, hiervoor ben ik elke ochtend vroeg opgestaan.” Hernán Losada Trainer Beerschot

nen, het vizier kan nu op 1A gericht worden. Volgende week maandag moet Beerschot al naar Oostende. “Maar laat ons eerst even genieten”, gaat Losada op de rem. “Als er iets is wat ik in deze moeilijke periode door Covid-19 geleerd heb, is het dat we van elke minuut van de dag moeten genieten.” Al is ook dat genieten beperkt. Maandag en dinsdag krijgen de spelers nog vrij, woensdag worden ze op de club verwacht om de wedstrijd tegen Oostende voor te bereiden.

 ?? FOTO'S ISOSPORT, PHOTO NEWS ?? Losada omhelst de trofee. Zijn spelers kijken goedkeuren­d toe.
FOTO'S ISOSPORT, PHOTO NEWS Losada omhelst de trofee. Zijn spelers kijken goedkeuren­d toe.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium