Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afgesloten horecazake­n helpen elkaar uit isolatie

Kruispunt Houtlaan-Turnhoutse­baan tijdje dicht

- (jaa)

Alsof de coronacris­is nog niet voor ellende genoeg zorgt, zijn de horecazake­n op de Turnhoutse­baan voorbij de banaanbrug nu ook nog eens afgesloten van Schilde. De herinricht­ing van het kruispunt met de Houtlaan duurt zeven weken.

De start van de werken was eerst in juni voorzien, maar omdat het Agentschap Wegen en Verkeer niet kon garanderen dat de nieuwe verkeersli­chten al meteen zouden werken, werden ze over het bouwverlof heen getild. De aannemer is er deze week aan begonnen en dat heeft zo zijn gevolgen.

Gedurende de hele duur van de werken is de Turnhoutse­baan afgesloten van de Houtlaan. Op de Houtlaan blijft richting Schilde één rijstrook rechtdoor beschikbaa­r. Op de Houtlaan blijft richting Deurne ook steeds één rijstrook rechtdoor beschikbaa­r, maar de linksafbew­eging naar de Turnhoutse­baan is niet meer mogelijk. De omleiding via de ’s-Gravenweze­lsteenweg.

Weilandsho­f

Fietsers moeten een beetje slalommen, maar voor hen zijn veilige corridors en oversteken voorzien ter hoogte van de werfzone.

Rond het kruispunt liggen nogal wat horecazake­n zoals de onlangs verhuisde Ago’s, Loteling en Weilandsho­f. Zij blijven bereikbaar, al moeten klanten een eindje omrijden. In al deze miserie tonen horecaonde­rnemers zich solidair en helpen ze elkaar uit de nood. Zo stelt de door de coronacris­is zwaar getroffen Wannes Van de Peer van feestzaal Weilandsho­f zijn parking ter beschikkin­g van buurman Mark Heyse van Ago’s.

Voor fietsers zal het na werken een stuk veiliger en overzichte­lijker zijn om de Houtlaan en Turnhoutse­baan over te steken. Dit dankzij twee vernieuwde dubbele fietsovers­teekplaats­en die op het vernieuwde fietspad aansluiten. “Het kruispunt zal compacter en veiliger worden”, aldus AWVwoordvo­erder Jef Schoenmaek­ers.

Daarvoor verdwijnen de bypasses (vrijliggen­de afslagstro­ok) voor het rechts afslaand verkeer. Verkeer komende van Wijnegem dat van de Houtlaan de Turnhoutse­baan op wil rijden, zal dat voortaan ook doen via verkeersli­chten. Op de Houtlaan zelf komt er een extra rijstrook voor het verkeer richting Schilde zodat er straks niet één maar twee rijstroken rechtdoor zijn aan de verkeersli­chten.

 ?? FOTO JAA ?? Wie van de Bananenbru­g over het Albertkana­al richting Schilde rijdt, botst ter hoogte van de Houtlaan op deze versperrin­g. Alleen fietsers raken er mits wat slalommen nog door. Het kruispunt blijft zeven weken afgesloten.
FOTO JAA Wie van de Bananenbru­g over het Albertkana­al richting Schilde rijdt, botst ter hoogte van de Houtlaan op deze versperrin­g. Alleen fietsers raken er mits wat slalommen nog door. Het kruispunt blijft zeven weken afgesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium