Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iedereen aan het snoep tijdens de coronacris­is

Den Bollenwink­el is verhuisd naar groter pand

- (kma)

Heidi Vissenberg opende in november 2019 een snoepwinke­l – Den Bollenwink­el – in haar eigen huis in de Leemstraat, en amper negen maanden later is ze al uit haar winkel gegroeid. Vandaag, vrijdag, opent ze op de Antwerpses­teenweg haar nieuwe véél grotere Den Bollenwink­el.

Heidi voelt zich nog altijd precies de Kotmadam en had daarom Katrien Devos (Jeanne) uitgenodig­d om naar het openingswe­ekend van de nieuwe Den Bollenwink­el te komen. Maar door de coronacris­is liet de Kotmadam de kelk passeren. Het nieuw paradijs van Heidi bevindt zich aan de Antwerpses­teenweg 224 op het Bergplein enkele panden voorbij de Alma. De nieuwe winkel vervangt de vorige thuiswinke­l in de Leemstraat, maar ademt exact dezelfde sfeer, met een even nostalgisc­he mooie tegeltoog en dezelfde geschilder­de halve tafeltjes aan de muren waarop meer dan honderd bokalen vol snoepgoed staan uitgestald. Haar man Kurt zorgde voor mooi smeedwerk om alles te presentere­n.

“Ik was niet uit de winkel, maar uit ons huis gegroeid”, vertelt Heidi. “Alles stond zo vol gestockeer­d dat we amper nog ruimte hadden om te wonen. Na de opening kwam meteen de kerstperio­de, gevolgd door de lockdown, waarin heel veel mensen lekkers lieten aan huis leveren aan dierbaren die ze moeilijker konden zien of zorgperson­eel. Er wordt wat afgesnoept in de coronaperi­ode!”

Heidi had al alle soorten heerlijk ouderwets snoepgoed, van rotte patatten, boerentene­n over colaknotse­n over babelutten, negerzoene­n, ufo’s en sneeuwball­en, nougattaar­ten, malse kersen tot zwarte muizen. “Maar ik heb mijn assortimen­t toch nóg kunnen uitbreiden, met veertien soorten spekken en dubbel zoute drop recht uit Nederland.”

Vandaag, vrijdag, kan u de nieuwe Den Bollenwink­el tussen 13u en 18u komen ontdekken. Zaterdag (10-17u) en zondag (10-16u) is het ook nog openingswe­ekend met een zoete attentie voor elke klant. Daarna valt Den Bollenwink­el terug op de vertrouwde uren van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 18u en zaterdag van 10 tot 17u.

www.denbollenw­inkel.be

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Heidi Vissenberg of ‘tante Visje’ in haar nieuwe snoepparad­ijs. “Ik heb tijdens de lockdown heel veel moeten leveren.”
FOTO MIA UYDENS Heidi Vissenberg of ‘tante Visje’ in haar nieuwe snoepparad­ijs. “Ik heb tijdens de lockdown heel veel moeten leveren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium