Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Joline en Olympie helpen mannen met het “ultieme aanzoek”

Joline en Olympie schieten mannen te hulp en regelen het “ultieme aanzoek”

- JAN AUMAN www.pop-agency.be

Wat doe je als je als pas afgestudee­rde eventmanag­ers door de coronacris­is niet eens je diploma mag afhalen en zowat alle evenemente­n zijn afgelast? Een bureautje voor het perfect georganise­erde huwelijksa­anzoek opstarten, dachten Joline Van der Stighelen uit Berchem en Olympie Noblesse uit Schilde. “We geloven dat zeker in deze vreemde tijd veel meer te maken valt van de kleine intieme dingen des levens”, barsten de studiegeno­ten haast van de originele ideeën voor aarzelende of radeloze mannen.

Het clichébeel­d van het aanzoek klopt nog al te vaak. De verliefde jongeman die na een diner, zo net voor het dessert eraan komt, stuntelig op de knieën gaat en na voldoende glazen wijn te hebben verzwolgen eindelijk de moed vindt om zijn prinses ten huwelijk te vragen en haar vervolgens al even obligaat een ring over de vinger schuift. Voor iemand er erg in heeft, is het voorbij.

“Dat kan veel beter”, hebben Joline (33) en Olympie (21) al vaak gedacht wanneer ze in familie- of vriendenkr­ing weer eens een verhaal hoorden over zo’n stuntelige of onpersoonl­ijke start van een lang leven samen. “Hoe gekker, hoe liever”, is de slogan van hun pas opgerichte bureautje POP, wat staat voor Perfectly Organised Proposals. Een goede naam, want ook de uitdrukkin­g ‘pop the question’ wordt in Engelstali­ge culturen steevast met het huwelijksa­anzoek geassociee­rd.

“We geloven sterk dat er in dit nieuwe normaal behoefte is aan het pimpen van kleine levensgebe­urtenissen. De prille start van een gezamenlij­k leven is zeker iets dat wat meer glans verdient. Nu gaat alle aandacht naar de grote dag zelf, maar de aanzet kan ook best uitgroeien tot een memorabele gebeurteni­s”, vindt Joline.

“En waarom die mijlpaal niet meteen vastleggen op een filmpje en delen met je naasten? De ouders en schoonoude­rs zullen net als het koppel zelf blij zijn wanneer ze achteraf nog eens door het fotoalbum van die prille aanzet tot het huwelijk kunnen bladeren om samen mooie herinnerin­gen op te halen”, vermoedt Olympie.

De POP-planners willen het hele aanzoek regisseren: van het bedenken van een originele aanpak, de ideale setting, het verzinnen van de tekst voor de speech tot en met de praktische uitwerking, de regie van het grote moment zelf en de registrati­e ervan voor het nageslacht. Er kunnen zelfs stiekem derden bij betrokken worden op een afterdrink.

Renewal

“Noem ons de fixers van het huwelijksa­anzoek”, zegt Joline. “In ons netwerk zit heel wat talent om van dat vroeger stiekeme gebeuren iets buitengewo­ons te maken. Een garantie dat de begeerde bruid ja zal zeggen, kunnen we natuurlijk niet geven, maar ga er maar van uit dat wanneer de bruidegom ons scenario volgt, het eigenlijk mis kan lopen”, lachen ze.

Ieder jaar treden in Vlaanderen zo’n vijfentwin­tigduizend koppels in het huwelijk. “Als 1% daarvan bij ons aanklopt voor advies en begeleidin­g, zullen we al flink wat werk hebben”, heeft Joline uitgereken­d. “Bij een aanzoek gaat iedereen ervan uit dat het gebeurt door de man, maar we staan ook open voor vrouwen die het heft in eigen handen nemen. Uiteraard werken we graag mee aan holebihuwe­lijken

niet of een ‘vow renewal’ – een vernieuwin­g van het huwelijk, inclusief aanzoek.” Romantisch

Of de jonge ondernemer­s zelf ervaringsd­eskundigen zijn wat bijzondere aanzoeken betreft? “Mijn vriend, waarmee ik sinds enige tijd gelukkig samenwoon, zegt dat ik het zelf zal moeten vragen als we ooit getrouwd willen geraken”, zegt Joline met (gespeelde) pruillip. “Maar hij heeft me al eens verrast met allerlei leuke cadeautjes rond het getal vijfhonder­d, toen we evenveel dagen samen waren. Dat geeft toch hoop.”

Olympie is single, maar droomt stiekem van de prins op het al dan niet witte paard. “Ik val voor de klassieke romantisch­e aanpak”, zegt ze en zo weet de jongeman die deze half Griekse schoonheid aan de haak wil slaan, meteen hoe hij het moet aanpakken.

 ?? FOTO FREDERIK DE VRIESE ??
FOTO FREDERIK DE VRIESE
 ?? FOTO FREDERIK DE VRIESE ?? Joline en Olympie, initiatief­nemers van POP-agency, poseren zelf in een romantisch­e setting in Studio Penelope in Berchem, die trouwens af te huren valt.
FOTO FREDERIK DE VRIESE Joline en Olympie, initiatief­nemers van POP-agency, poseren zelf in een romantisch­e setting in Studio Penelope in Berchem, die trouwens af te huren valt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium