Gazet van Antwerpen Stad en Rand

2.324 tijdelijk werklozen vinden weg naar VDAB

- (mvdr)

De campagne om tijdelijk werklozen naar de VDAB te leiden heeft (een beetje) effect: 2.324 van hen hebben zich vorige maand ingeschrev­en. “Dit is een eerste stap, maar nog lang niet voldoende”, zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).

Vorige maand werden 120.000 tijdelijk werklozen via mail en brief aangeschre­ven om hen kennis te laten maken met de VDAB. Dat is een unicum, want tot voor kort had de dienst voor arbeidsbem­iddeling geen zicht op die federale gegevens. Als gevolg van die campagne hebben 2.324 tijdelijk werklozen zich ingeschrev­en bij de VDAB. Dat betekent dat ze toegang hebben tot het opleidings­aanbod, begeleid kunnen worden naar tijdelijke jobs en loopbaanbe­geleiding. Nog eens 20.000 mensen gingen actief op zoek naar informatie op de site van de VDAB. “De periode van tijdelijke werklooshe­id kan worden aangegrepe­n om opleidinge­n te volgen en zo uw loopbaan te versterken of bijvoorbee­ld tijdelijk bij te springen bij een andere werkgever”, zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). “Het is goed dat al ruim 2.300 tijdelijk werklozen zich ingeschrev­en hebben.”

Een kwart van die 120.000 is minstens tien dagen technisch werkloos geweest. Het is vooral die groep die Crevits wil bereiken.

Daarom worden later deze week nog eens 60.000 tijdelijk werklozen gecontacte­erd.

Er worden ook nog specifieke acties gepland voor mensen uit de evenemente­nsector die nog tijdelijk werkloos zijn. In augustus zaten nog 169.693 Vlamingen in een systeem van tijdelijke werklooshe­id.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium