Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Testdorp verhuist deze winter

Spoor Oost niet geschikt tijdens koude en natte maanden

- (rvre)

Het coronatest­dorp trekt binnenkort weg van Spoor Oost. Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en de stad Antwerpen zijn op zoek naar een nieuwe locatie die meer geschikt is voor de wintermaan­den. Op 21 november opent de winteredit­ie van de Sinksenfoo­r op Spoor Oost.

Het testdorp zit sinds augustus op Spoor Oost. Daar kunnen mensen zonder symptomen zich laten testen op Covid-19. Dat kan te voet of per auto in verschille­nde stroken gespreid over heel de site. Tijdens de hittegolf deze zomer bleef het testdorp al gesloten omdat het er voor de medewerker­s te heet werd.

Ook in de winter is Spoor Oost geen al te geschikte locatie. De nieuwe locatie moet de medewerker­s beschermen in de koude natte wintermaan­den. Ze moeten er meer beschut kunnen werken. Waar het testdorp een plaats krijgt, wordt waarschijn­lijk volgende week duidelijk. “We onderzoeke­n verschille­nde pistes. Het testdorp is een initiatief van de stad Antwerpen en blijft ook in de stad Antwerpen. Het zal nog niet meteen afgelopen zijn met corona en dus ook niet met testen”, zegt Tom Van de Vreken van ZNA.

Ook de exacte datum van de verhuis is nog niet duidelijk. Wel zal die verhuis plaatsvind­en voor 21 november, want dan wordt het terrein van Spoor Oost het decor voor iets leuker dan coronatest­s, namelijk de Winterfoor. Die Winterfoor is het alternatie­f voor de Sinksenfoo­r en staat er als alles goed gaat van 21 november tot en met 13 december.

“Het testdorp moet dus niet voor de Sinksenfoo­r verdwijnen, dat was eerder al zo gepland. De winteredit­ie van de Sinksenfoo­r wordt een week of anderhalve week voor 21 november opgebouwd”, klinkt het bij schepen van Markten en Foren Peter Wouters (N-VA).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium