Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Kringwinke­l opent eind oktober

Tiende filiaal ter vervanging vestiging Sint-Jorispoort

- (jaa) De Kringwinke­l Wijnegem, Merksemseb­aan 130

De Kringwinke­l op de Merksemseb­aan in Wijnegem opent op 31 oktober. De voormalige Volkswagen­garage Beerens, later carrosseri­e Nijsmans, wordt momenteel volledig omgebouwd.

De nieuwe vestiging in Wijnegem wordt de tiende Kringwinke­l. In de stadsrand zijn er onder meer al filialen in Brasschaat, Schoten en Kapellen. “Dit is de eerste Kringwinke­l die volledig is voorbereid op pandemieën zoals corona”, aldus woordvoers­ter Louise Vrints. “De winkel wordt zo ingericht dat klanten elkaar nooit zullen kruisen. Ook voorzien we een automatisc­he teller die met een rood of groen scherm aangeeft of er al dan niet nog nieuwe bezoekers bij kunnen.”

Het afleveren van nog bruikbare spullen krijgt een prominente plaats in deze winkel, die 740 vierkante meter groot is. “Geven en kopen zullen evenwaardi­g zijn in deze winkel, omdat ze beide even waardevol zijn voor onze werking”, aldus Vrints.

Dat Kringwinke­l Wijnegem op zaterdag 31 oktober de deuren opent, staat vast, ook al wordt de vergunning nog aangevocht­en. Een buurtbewon­er die ongerust is over de verwachte hinder en drukte en het niet eens is met de bestemming­swijziging, kreeg eerder ongelijk bij de gemeente Wijnegem en het provincieb­estuur, maar hoopt voor de Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen zijn slag wel thuis te halen.

“Vervelend, maar we hebben besloten niet langer te wachten op dat arrest”, zegt innovatiem­anager Frank Dingemans. “We hebben goede hoop op een goede afloop en indien het toch fout zou lopen, heeft Iret Developmen­t ons toegezegd om tussenbeid­e te komen voor de kosten van een eventuele verhuizing of nieuwe procedure. Deze projectont­wikkelaar wil namelijk zelf vaart zetten achter haar plannen aan de Sint-Jorispoort in de Antwerpse binnenstad, waar we onze winkel onlangs gesloten hebben. Ook de tewerkstel­ling van onze zowat achttien medewerker­s blijft zo gegarandee­rd.”

Dingemans meent dat het met de hinder rond De Kringwinke­l in Wijnegem heel goed zal meevallen. “We gaan pas open na de ochtendspi­ts, om 10u. Naast een grote fietsenpar­king, hebben we ook een tiental parkeerpla­atsen voor auto’s voorzien.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Medewerker­s toveren de voormalige autogarage op de Merksemseb­aan om tot kringwinke­l.
FOTO JAN AUMAN Medewerker­s toveren de voormalige autogarage op de Merksemseb­aan om tot kringwinke­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium