Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met een plaats halfweg mogen we al blij zijn”

Lynn Van Heyste pakt met Fixit eerste drie punten, maar is realistisc­h

-

Ondanks een rist geblesseer­den hebben de vrouwen van Fixit Kalmthout hun eerste opdracht van de nieuwe competitie met verve volbracht. De troepen van coach Ignace Claes wonnen in Zoersel vlot met 0-3. “Dit zijn drie bonuspunte­n”, zegt setter Lynn Van Heyste, wiens optreden wel beperkt bleef tot enkele invalbeurt­en.

Fixit eindigde het voorbije seizoen tweede in de toenmalige Liga B, nu eerste nationale.

“Dit seizoen zal het zo’n vaart niet lopen”, zegt Lynn Van Heyste, die duidelijk maakt dat Fixit met iets minder ambities het nieuwe seizoen is ingestapt. “Ik denk dat we al blij mogen zijn als we ergens halfweg het klassement kunnen eindigen. We hebben wat nieuwkomer­s in de ploeg en daardoor was het de voorbije weken nog wat zoeken. We kenden dan ook nog eens behoorlijk wat blessurele­ed, waardoor onze al kleine kern nog verder werd uitgedund.”

Fixit zag die kleine kern afgelopen weekend nog wat kleiner worden, toen middenspee­lster Céline Gautier tegen Zoersel halfweg de wedstrijd moest worden afgevoerd met een zware knieblessu­re. “Céline liep een zwaar letsel aan de mediale band van de knie en enkele scheurtjes op en is dus maanden onbeschikb­aar. We zullen nu echt naar oplossinge­n moeten zoeken om zonder al veel kleerscheu­ren dit seizoen door te komen. In Zoersel waren we uiteindeli­jk nog met acht. Op de invallersb­ank zat naast mezelf als setter enkel nog onze libero. Veel wisselmoge­lijkheden heb je dan niet meer. Gelukkig hangen we als ploeg goed aan elkaar. De sfeer is bangelijk goed.”

Ook niet meteen in het voordeel: de start van Fixit, met derby’s tegen Zoersel en Zandhoven, oogt best pittig.

“Alle punten die we in deze wedstrijde­n pakken, zijn mooi meegenomen. Een verplaatsi­ng naar Zoersel op de eerste wedstrijd van het seizoen was inderdaad niet meteen een cadeau. We hadden ons dus aan een moeilijke wedstrijd verwacht, maar Zoersel haalde niet meteen zijn niveau van tijdens de voorbereid­ing en wij profiteerd­en voluit om de drie punten mee te graaien. Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd van komend weekend tegen Zandhoven.”

 ?? FOTO SMB ?? Lynn Van Heyste op een archiefbee­ld van twee jaar geleden.
FOTO SMB Lynn Van Heyste op een archiefbee­ld van twee jaar geleden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium