Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze groep wordt elke week beter”

- TIM LUYTEN (spe)

De vrouwen van Zandhoven onderginge­n in het tussenseiz­oen een flinke gedaanteve­rwisseling. Verschille­nde sterkhoude­rs zakten af naar de tweede ploeg en enkele andere speelsters besloten de club te verlaten. Daardoor krijgt de 17-jarige spelverdee­lster Jana Bellens nu voluit haar kans. Zij kan blijven rekenen op onder meer Floor Boeckx en krijgt er de ervaring bij van Griet Stevens, die overkwam van Beerse. Verder stroomden er verschille­nde jongeren uit de eigen club door naar de eerste ploeg. Ondanks een 1-3nederlaag tegen Gent sloeg het nieuwe Zandhoven op de openingssp­eeldag alvast geen modderfigu­ur.

“We wisten dat we niet meteen top zouden zijn”, zegt Tim Luyten, die als trainer overnam van het duo Liesbet Van Breedam-Wim Eennaes. “Onze jonge ploeg moet nog groeien. We kunnen beter, maar wat ik zag tegen Gent, stemt me alvast tevreden. Gent heeft een sterke ploeg en toch konden we hen het vuur aan de schenen leggen. Een puntje pakken lukte jammer genoeg niet, maar we houden wel een positief gevoel over aan deze wedstrijd.”

Zaterdag gaat de jonge bende van Luyten op bezoek bij Fixit Kalmthout. “Het wordt opnieuw een moeilijke opdracht, maar we moeten toch proberen om op verplaatsi­ng punten te rapen, we willen snel die nul van de tabellen. Deze groep wordt elke week beter, de vooruitzic­hten zijn positief. Het is de verdienste van de club dat ze talentvoll­e speelsters uit de eigen jeugd op dit niveau een kans geeft. Het komt er nu op neer om die jongeren ook op het niveau van eerste nationale te brengen, zodat we zonder degradatie­zorgen een rustig seizoen kunnen afwerken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium