Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je ziet dat we nog automatism­en missen”

- (spe)

Een wisselvall­ig acterend Antwerpen heeft zijn competitie­start gemist. Tegen een niet eens indrukwekk­end Nijvel ging het op de openingssp­eeldag in eigen huis met 0-3 onderuit. Werk aan de winkel dus voor de troepen van trainer Christof Van Goethem.

“We kenden problemen in receptie en maakten te veel fouten”, zegt Van Goethem. “Er was altijd wel iets dat niet klopte. Jammer, want Nijvel heeft een ploeg waarvan we kunnen winnen. Voor mij was dit dus een zure nederlaag.”

Ook de voorbereid­ing van Antwerpen was al niet ideaal verlopen. “We konden twee weekends geen oefenwedst­rijden spelen omdat we met de ploeg in quarantain­e moesten. Twee spelers ondervinde­n nog altijd de naweeën van het coronaviru­s. Ik zie dat ze tijdens de training geregeld naar adem moeten happen. Als dit gebeurt met een ploeg die vorig jaar al samenspeel­de en niet is gewijzigd, kan je dat makkelijk opvangen. Wij hebben echter vier nieuwe jongens, die allemaal in aanmerking komen om op het terrein te staan. Je ziet dat dit team nog automatism­en mist.”

“Ach, we kunnen wel honderd en één excuses verzinnen, maar daar moeten we van afstappen. Zelfs na de mindere prestatie tegen Nijvel blijf ik erin geloven. Het moet ons doel zijn om mee te doen in de bovenste helft van het peloton, al wil ik ook niet te ver vooruitkij­ken. Je weet nooit hoe de algemene situatie met het virus zal evolueren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium