Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als een coach in je gelooft, geeft dat vertrouwen”

19-jarige Victor Verwillige­n van Elite Athletes wil bij Red Vic zo veel mogelijk leren

- LUDO HENDRICKX

Mede door het succesverh­aal dat vorig seizoen werd geschreven door Max Gysbrechts, krijgt de intense samenwerki­ng tussen Elite Athletes en Red Vic dit seizoen een vervolg. Na Gysbrechts, die ondertusse­n de overstap naar Kangoeroes Mechelen maakte, is Victor Verwillige­n de volgende jonge speler van Elite Athletes die bij de Wilrijkse club ervaring mag opdoen.

Max Gysbrechts belandde twee jaar geleden onder de vleugels van coaches Johan en Jonas Foerts. Zij maakten van hem een basisspele­r bij Red Vic en zo kon hij deze zomer een transfer naar Kangoeroes Mechelen versieren.

“Uiteraard ken ik het verhaal van Gysbrechts”, zegt Victor Verwillige­n. “Max is een goede vriend, ik speelde nog met hem samen bij Elite Athletes. Vorig jaar ben ik enkele keren komen kijken naar Red Vic, ik moest dan ook niet lang nadenken toen Jonas Foerts me belde met de vraag of ik in Wilrijk wilde komen spelen.”

De 19-jarige student chemie aan de hogeschool zette zijn eerste basketbals­tappen bij Cobras in Schoten.“Ik verkaste vrij snel naar Elite Athletes, waar ik heel andere trainingsk­ills aangeleerd kreeg. Er werd op een veel hoger niveau gewerkt. Dit seizoen blijft ik trouwens met een dubbele licentie bij beide ploegen spelen. Bij Red Vic speel ik in de eerste ploeg, bij elite in de U21. Ik maak dan ook elk weekend een goede planning, dat is nodig om het basketbal te kunnen combineren met mijn studies. Waar ik juist kan geraken met het basketbal, zien we nog wel, maar dan heb ik altijd een plan B achter de hand.”

De aanpassing bij Red Vic is in elk geval vlot verlopen. “Ik werd meteen aanvaard door de oudere spelers. Als een coach in je gelooft, geeft dat vertrouwen en kan je ver komen. Johan Foerts let ongeloofli­jk op details en praat heel veel met mij. Op de korte tijd dat ik hier ben, heb ik al heel wat geleerd. Ik ben fysiek vrij sterk, lees het spel vlot en heb een goed shot. Alleen mijn defensief spel moet nog beter.”

Al geschopt tot basisvijf

Verwillige­n schopte het ondertusse­n tot in de starting five van zijn nieuwe club. “Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren. Ze hadden me wel speelminut­en beloofd en ik was er zeker ook klaar voor. Het is voor mij een uitdaging. Ik wil zo veel mogelijk leren. In landelijke is het basketbal fysiek heel wat zwaarder dan bij de U21. Ik heb deze zomer dan ook veel op kracht getraind. In mijn kamer hangen nu ringen en daar heb ik wel heel wat uurtjes aangehange­n.”

Vorig weekend namen Verwillige­n en co. in elk geval al vlot met 63-85 de maat van Gembo B. “We hebben een heel goede, uitgebalan­ceerde ploeg. Ik denk dat we soms niet echt beseffen hoe sterk onze ploeg is. We willen dan ook hoog eindigen. Met de thuismatch tegen Soba wacht zondag al opnieuw een derby.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Victor Verwillige­n: “Ik denk dat we soms niet echt beseffen hoe sterk onze ploeg is.”
FOTO TOM GOYVAERTS Victor Verwillige­n: “Ik denk dat we soms niet echt beseffen hoe sterk onze ploeg is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium