Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De honger bij Phantoms is nog lang niet gestild”

Nieuwkomer Axel Ibens steekt ambities niet weg en mikt op de titel

-

Met een weekje vertraging start ook Phantoms Boom dit weekend aan de nieuwe competitie. De Rupelploeg begint met veel ambitie aan zijn seizoen in eerste landelijke. “We willen meedoen voor de titel”, zegt de 24-jarige nieuwkomer Axel Ibens onomwonden. Phantoms opent zaterdag met een uitwedstri­jd bij Limburg United C.

Met Axel Ibens (Bornem), Joran Khales (Nieuw Brabo), Thierry Cools (Anderlecht) en Zed Peeters (Melsele) trok Phantoms Boom vier nieuwe spelers. De ploeg van coach Yannick Lambrechts wil ook dit seizoen meedoen voor de oppergaai.

“De titel is inderdaad onze ambitie”, zegt Axel Ibens. De Antwerpse forward, onder meer ex-Soba, voelt zich in sas bij zijn nieuwe club. “Zowel op als naast het veld blijft deze club groeien. In de voorbije vijf jaar promoveerd­e Phantoms van vierde provincial­e naar eerste landelijke. Dat is een prachtpres­tatie, maar de honger is nog lang niet gestild. De club wil dit seizoen de deur naar derde klasse openbeuken. Dat is de volgende stap.”

De naam Ibens doet in het Antwerpse basketbalw­ereldje een belletje rinkelen. Opa Gilbert Ibens was in de jaren zestig en zeventig internatio­nal, maakte grote sier bij Antwerpse, Pitzemburg en Racing Mechelen en werd in 1968 uitgeroepe­n tot Belgische Speler van het Jaar. Ook papa Steve Ibens is een ex-Belgian Lion, die onder meer aan de slag was bij Bergen en Okapi Aalstar en nu tweedeklas­ser Guco Lier coacht. Axel, die met zijn vriendin samenwoont op Linkeroeve­r en leerkracht is, bouwt geduldig aan zijn basketcarr­ière.

“Op termijn wil ik opnieuw in de nationale reeksen aantreden. Bij Phantoms zit ik dan ook op mijn plaats. De voorbereid­ing is goed verlopen. Nu is de opdracht om bij het jonge Limburg United C te openen met een zege.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium