Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo groot kan het verschil met tweede provincial­e toch niet zijn?”

Thomas Craps en co. zijn klaar voor “experiment” in eerste provincial­e

- (luhe)

Traditiecl­ub Spartacus Antwerpen speelt voor het eerst sinds vele jaren weer op het hoogste provincial­e niveau. Met een zo goed als ongewijzig­de kern willen Thomas Craps en zijn maats een rustig seizoen in de buik van het klassement afwerken.

“Vorig jaar staken we er met deze groep in tweede provincial­e bovenuit”, vertelt Thomas Craps. “Mede daarom gaan we ervan uit dat we ons vrij gemakkelij­k moeten kunnen handhaven in eerste provincial­e. Zo groot kan het verschil toch niet zijn? Echt zicht op het niveau van eerste provincial­e hebben we nog niet. Alles is nieuw voor ons, hè. We beseffen wel dat we elke week ons werk zullen hebben en dat we telkens als underdog aan de wedstrijd zullen beginnen. We moeten er elke keer het maximum uithalen. En dat kan, we zijn geen opgevers en zetten telkens heel fel in op onze goede defense.”

Spartacus heeft maar één ploeg en telt dus ook geen jeugdspele­rs. “We zijn een bende vrienden met jongens die al heel lang bij de club zijn aangeslote­n. Ik ben hier nu drie jaar en voel me al een echte Spartaan. Iedereen is heel blij met de promotie en is enthousias­t over dit experiment, want dat is het toch.”

Als promovendu­s mocht Spartacus dit jaar ook deelnemen aan de Beker van Vlaanderen. Het zat in een reeks met onder meer Phantoms Boom en Racing Brugge. “Het was een fantastisc­he ervaring. Het gebeurt niet vaak dat je tegen ploegen van dat niveau kan spelen. Dat we bij momenten de evenknie van die clubs waren, belooft voor de toekomst.”

Zaterdag wacht voor Craps en co. een verplaatsi­ng naar Fellows Ekeren. “Het is de ex-club van ploegmaat Andreas Rojas Palma. Vorig jaar verloren we nipt een oefenmatch van Fellows. We kijken uit naar het duel en zullen er klaar voor zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium