Gazet van Antwerpen Stad en Rand

120 leerlingen thuis door corona: “Drie leerkracht­en kregen voorbije dagen hoge koorts”

- (jas)

120 leerlingen van basisschoo­l De Dobbelstee­n op Linkeroeve­r zitten thuis nadat een leerkracht afgelopen weekend positief heeft getest op het coronaviru­s. “Drie andere leerkracht­en hebben zich de dagen nadien ook ziek gemeld met hoge koorts”, zegt directrice Carine De Wilde. “Daarom volgen het vierde, vijfde en zesde leerjaar nog tot en met maandag online les.”

Het vierde, vijfde en zesde leerjaar van basisschoo­l De Dobbelstee­n op Linkeroeve­r in Antwerpen kunnen nog zeker tot maandag niet naar school. Een van de leerkracht­en testte afgelopen weekend positief en ook drie anderen vertoonden in de dagen die volgden symptomen, waaronder hoge koorts. “In overleg met het CLB hebben we besloten om de vestiging in de Willem Gijsselsst­raat te sluiten. Maandag zouden we, als alles goed gaat, de deuren opnieuw kunnen openen. De leerlingen krijgen intussen afstandson­derwijs en hebben ook taken meegekrege­n.”

Vergaderin­g

Van de vier leerkracht­en hebben er twee een positieve coronatest afgelegd. Bij de andere twee wordt het resultaat nog afgewacht. De besmetting­en hebben zich volgens de directeur voorgedaan tijdens een personeels­vergaderin­g vorige week donderdag. “Normaal gezien vergaderen we buiten maar dat was nu niet mogelijk, waardoor we binnen dicht op elkaar zaten”, zegt De Wilde. “We hebben wel alle veiligheid­smaatregel­en gerespecte­erd. Gelukkig was er vorige week vrijdag niemand op school door een facultatie­ve verlofdag en werd de eerste besmetting in het weekend al vastgestel­d.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium