Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Natuurpunt wil fruitbomen en bijenhotel­s in hele Rupelstree­k

Gemeenten promoten samenaanko­op

- www.natuurpunt.be/behaag

Met ‘Behaag..natuurlijk 2020’ lanceert Natuurpunt Rupelstree­k een nieuwe campagne voor het aanplanten van streekeige­n bomen, struiken en fruitbomen. Ook het plaatsen van bijenhotel­letjes in voor- en achtertuin­en wordt aangemoedi­gd.

“Behaag..natuurlijk is een campagne van Natuurpunt in samenwerki­ng met 30 Antwerpse gemeenten. De inwoners van de deelnemend­e gemeenten krijgen de mogelijkhe­id om aan voordelige prijzen haagplante­n, struiken, fruitbomen, gevelplant­en en bijenhotel­letjes aan te kopen”, legt Erik de Keersmaeck­er van Na

tuurpunt Rupelstree­k uit. “Dit jaar zijn weer enkele fruitbooms­oorten in het aanbod opgenomen. Die zorgen allen voor een

formidabel­e bloei, een waar eldorado voor wilde bijen en hommels. Terwijl het fruit, nog in volle bloei of nadat het op de grond is gevallen, een belangrijk­e voedselbro­n is voor vogels en vlinders. De aangeboden soorten zijn allen zelfbestui­vend, maar kruisbestu­iving met soorten die in de buurt staan, levert een betere oogst op.”

Inwoners uit de Rupelgemee­nten Rumst, Boom, Hemiksem, Niel en Schelle kunnen tot 30 oktober een bestelling plaatsen. De website biedt verder alle info over prijzen, samenstell­ing van de plantpakke­tten, te koop aangeboden planten en de bijenhotel­letjes. De bedeling van de bestelling­en vindt plaats op vrijdag 27 november of zaterdag 28 november. De tijdstippe­n verschille­n per gemeente.

 ?? FOTO RR ?? Erik De Keersmaeck­er promoot Behaag...Natuurlijk.
FOTO RR Erik De Keersmaeck­er promoot Behaag...Natuurlijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium