Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente krijgt nieuw dorpspark, maar plan is wat bijgeschaa­fd

Provincie verleent vergunning

- (kma)

Het provincieb­estuur heeft een vergunning verleend aan de gemeente Zandhoven voor de aanleg van het ‘dorpspark Massenhove­n’. Daarin een centraal plein, en een wandelpad.

Landschaps­bureau Omgeving maakte in 2016 al een masterplan over Massenhove­n. De kleine paadjes die in de wijk Vogelzang achter de tuinen lopen zouden omgetoverd worden tot een centraal wandelpad dat een verbinding vormt tussen het kanaal, de kerk en kasteel Montens. De promenade wordt aangeplant met heesters en bomen, en van het oude sportveld in teerhouden­d asfalt wordt een groen plein gemaakt met zitbanken. Het budget voor die opwaarderi­ng was begroot op 400.000 euro.

Tijdens het openbaar onderzoek begin dit jaar liepen honderd bezwaarsch­riften binnen van Massenhove­naars die zich vooral zorgen maken over meer dan honderd bomen die zouden moeten sneuvelen. Volgens de gemeente klopt dit cijfer niet en komen er net meer bomen bij dan er verdwijnen. De bestendige deputatie heeft wel geluisterd naar de bezwaren, want het plan werd vergund mits enkele kleine wijziginge­n. Zo mag de gemeente de bomen die naast het nieuw pad staan niet rooien. De twee niet-inheemse bomen die de gemeente wou planten, een amberboom en een acacia, moet ze vervangen door inheemse bomen. “Dat is op zich geen probleem, maar wel wat spijtig, want zo’n amberboom heeft prachtige herfstkleu­ren”, zegt burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V), die hoopt dat de werken nu zo gauw mogelijk aanbesteed worden zodat deze winter de nieuwe bomen nog in de grond kunnen. De oorspronke­lijke timing om het dorpspark in het voorjaar klaar te hebben, wordt mogelijk wat verlaat.

 ?? FOTO KEVIN VERBOVEN ?? De verharding van de sportterre­inen wordt verwijderd om een groener park te krijgen.
FOTO KEVIN VERBOVEN De verharding van de sportterre­inen wordt verwijderd om een groener park te krijgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium