Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u het een goede beslissing om de cafés opnieuw vroeger te sluiten?

-

Samentroep­en

Cafés vroeger sluiten is geen goede beslissing. Jongeren zullen elders samentroep­en op plaatsen waar er geen controle is. Volgens mij is de opening van de scholen problemati­sch.

KARIN DE PAUW, RUMST

Roekeloos gedrag

Deze maatregel is jammer voor de uitbaters, maar de regel is noodzakeli­jk. Evenemente­n en sportwedst­rijden zullen de komende weken teruggeflo­ten worden. Ik ben ervan overtuigd dat bijna alle uitbaters en organisato­ren alle regels perfect proberen na te leven.

Maar burgerzin bestaat amper. Het zijn de bezoekers die het verknoeien door hun roekeloos gedrag.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Schuld van reizigers

Toen de horeca opnieuw mocht openen, zijn de coronacijf­ers in de eerste maand niet gestegen. Dan kwamen enkele tienduizen­den toeristen terug naar België na hun levensnood­zakelijke vakantie. Pas dan zijn de cijfers gestegen.

De start van het nieuwe schooljaar heeft ook een rol gespeeld. Zou het dan toch mogelijk zijn dat kinderen, die geen mondmasker moeten dragen, het virus doorgeven aan hun familie? Hierover wordt heel weinig gesproken.

FREDDY DUSCHEK, NIEL

Voer nachtklok in

Dit is geen goed idee. Mensen zullen na 23u bij iemand thuis nog iets gaan drinken. Als je de cafés vroeger sluit, moet je ook een nachtklok invoeren.

Er moet afstand gehouden worden, een café vroeger sluiten is geen oplossing. Als iedereen een beetje zou meewerken, is het over enkele weken beter.

EDDY JANSSENS, DEURNE

Registrati­eformulier

Het registrati­eformulier is bij niemand van mijn collega’s in de horeca opgevraagd omdat iemand positief testte. Ik vraag me af waarom men dan zegt dat de cafés een broeihaard zijn.

JINKOO VOGEL, ANTWERPEN

Wat met restaurant­s?

Ik vind het vreemd dat men de cafés eerder sluit. Restaurant­s mogen gewoon verder doen omdat men daar minder zat zou worden. De kans is groter dat mensen nu op restaurant gaan, want die blijven langer open.

DIMITRY HELMHOUT, BRECHT

Per regio

Men zou alles per regio moeten bekijken. Een cafeetje in Wildert is niet hetzelfde als een kroeg in pakweg Leuven of Gent waar onverantwo­orde studenten zich niets aantrekken van de regels. Men straft mensen die de maatregele­n wel opvolgen. In Wildert had de café-uitbater het al niet gemakkelij­k, dit kan de spreekwoor­delijke druppel zijn.

WILLY VERLEYSEN, WILDERT

Een cafébaas is geen politieage­nt

Dit is geen goede beslissing. Het zijn de caféganger­s die zich aan de regels moeten houden. Een café-uitbater is geen politie- agent. Uitbaters kunnen niet meer doen dan aan de klanten vragen om de regels na te leven. De cafébezoek­ers moeten aange- pakt worden en sancties krijgen. Dan zal men wel anders reageren.

RENE GOEMINNE, SCHILDE

 ?? FOTO WDK ??
FOTO WDK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium