Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tom Waes steekt (even) over naar VTM

- (dvg)

Met drie interlands staat er komende week een stevige brok voetbal op de agenda bij VTM. En dus nodigt Stef Wauters (53) weer bekende Vlamingen uit om, naast vaste analisten Marc Degryse en Jan Mulder, hun licht te werpen over onze Rode Duivels. Deze keer zijn dat Remco Evenepoel (20), Tom Waes (51) en Saïd Boumazough­e (33).

Voor de oefenmatch van vanavond tegen Ivoorkust komt Remco Evenepoel langs in de studio. Voor hij het goudklompj­e van het Belgische wielrennen werd, was het toptalent zelf ook een beloftevol­le voetballer en schopte hij het zelfs tot bij de jonge Rode Duivels. Volgende week woensdag schuift

Patser-acteur en voetballie­fhebber Saïd Boumazough­e aan voor de Nations League-wedstrijd tegen IJsland.

Maar de opvallends­te naam van het drietal is Tom Waes. Als trouwe Antwerpfan kent de tv-maker wat van voetbal, maar hij was nog maar zelden te zien op de commerciël­e omroep. In 2017 dook de sterkhoude­r van Eén op in Tegen de sterren op, en

met Wauters vs Waes schreven hij en Koen Wauters tvgeschied­e nis door één programma te maken voor de twee grootste zenders van Vlaanderen. Vorig jaar keerde Waes even terug naar VTM om Wauters beet te nemen voor het dertigjari­ge jubileum van de zender.

Zondag komt hij langs in de studio van Wauters om de match België-Engeland te volgen, en gaat hij op bezoek bij Rode Duivel Jérémy Doku. Waes polst niet enkel naar zijn transfer richting het Franse Rennes, maar daagt Doku ook uit voor een gezelschap­sspel.

 ?? FOTO FRANK ABBELOOS ??
FOTO FRANK ABBELOOS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium