Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oliver Naesen had gelijk: Cosnefroy is een topper

-

Benoît Cosnefroy, de 24-jarige Fransman die Oliver Naesen al jaar en dag naar voren schuift als dé belofte van AG2R, haalde na de Waalse Pijl nu ook het podium van de Brabantse Pijl. In de schaduw van Marc Hirschi, Julian Alaphilipp­e en Mathieu van der Poel is hij de grote revelatie van het najaar.

Toen hem vorig jaar gevraagd werd wie de dark horse van de Tour zou zijn, tipte Oliver Naesen op zijn teamgenoot Cosnefroy. De tip draaide toen nog verkeerd uit voor vele pronostiek­ers, want de Fransman kwam in de daguitslag­en niet verder dan een zestigste plaats.

Voor de renner die vorig jaar nog enkel in kleine Franse koersjes toesloeg, is dit jaar alles anders. In de Tour won hij vanaf dag één supporters­harten door als nietklimme­r elke dag voor luttele puntjes ten aanval te trekken, waardoor hij liefst vijftien dagen de bolletjest­rui droeg.

En wie dacht dat hij uitgeblust de slopende Tour zou verlaten, komt na de Ardense klassieker­s bedrogen uit. “Ik trok naar de Ardense klassieker­s om een belangrijk­e rol te spelen”, zegt Cosnefroy, die gisteren na Alaphilipp­e en Van der Poel op het Schavei naar de derde plaats reed. “Als leider van de ploeg. Dat is goed gelukt. Nu is het kwestie om in de toekomst te proberen winnen van Alaphilipp­e en Van der Poel. Zij waren de sterksten.”

Toch besloot de Fransman gisteren als een strijder ten onder te gaan. “Mijn aanval op het einde was niet om de achtervolg­ers achterop te houden. Ik wilde echt winnen en besefte dat ik in een sprint met die twee geklopt zou zijn. Na Luik - Bastenaken - Luik, waar ik materiaalp­ech had, is mijn derde plaats wel een opsteker. Jammer dat ik deze vorm niet kan doortrekke­n in de Amstel Gold Race. Als vervanging rij ik zondag Parijs - Tours.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium