Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ganna redt (een beetje) de eer voor Ineos

- (gvdl)

Een tweede en verrassend­e ritzege voor Filippo Ganna, zowaar in een bergrit. Mooi voor Ineos Grenadiers, maar meer dan een troostprij­s is het niet, na de mislukte Tour van Egan Bernal en het uitvallen van Geraint Thomas in de Giro. Manager Dave Brailsford beseft dat zijn team aan een herbronnin­g toe is.

Het malheur dat Thomas afgelopen maandag overkwam - hij viel over een wegspringe­nde bidon - heeft uiteraard niets te maken met aanpak of planning. Toch beseft Brailsford dat het anders moet. De architect van zes Tourzeges kijkt vooral in eigen boezem. “Sinds de start van dit team hebben we een heel lange weg afgelegd, een succesvoll­e weg. Als Team Sky, als Ineos. Maar zoals in het leven gaat ook de sport altijd vooruit. Als je een manier hebt gevonden om te winnen, dan blijf je bij die manier. Gevolg: we zijn met ons hoofd naar beneden blijven voortwerke­n en hadden niet in de gaten dat andere teams ons overvleuge­lden.”

Het moet anders, weet Brailsford. “Nu pas beseffen we dat we onszelf in vraag moeten blijven stellen, dat we onszelf moeten blijven heruitvind­en. Het is nu het moment om een stap terug te zetten en na te denken over de volgende vijf jaar. Waar moeten we verbeteren? We kunnen het ons niet permittere­n om te blijven werken zoals we bezig waren. We zijn op het punt gekomen dat we moeten toegeven dat andere teams ons gepasseerd zijn. Het is tijd voor een andere aanpak.”

 ?? FOTO AP ??
FOTO AP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium