Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met een rustig seizoen in de middenmoot ben ik tevreden”

- (spe)

Zoersel kende vorig seizoen een seizoen om snel te vergeten. Toen de competitie werd afgebroken, stond het voorlaatst­e en het zag er niet naar uit dat het die situatie nog kon ombuigen. Met een 1-3zege op het veld van Waasland Kruibeke begon het nu alvast goed aan de nieuwe competitie.

De openingsse­t ging nog naar de thuisploeg, maar Zoersel counterde nadien drie keer met het kleinste verschil. “Het volleybal dat we brachten, was niet hoogstaand, maar we zijn hard blijven werken”, zegt de Zoerselse trainer Wim Truyen. “Wat ons vorig seizoen niet lukte, werkte nu wel. Drie keer op rij haalden we met het kleinste verschil de set binnen. Na een manke voorbereid­ing zijn we blij met deze start. Dit moet de ploeg vertrouwen geven, want op papier zijn we niet meteen sterker dan vorig jaar.”

Truyen weet waar de sterktes van zijn spelers liggen. “Sfeer, werklust en gretigheid zullen doorslagge­vend zijn. Joeri Delbaere van Amigos Zoersel is erbij gekomen, maar we verloren ook onze twee middenspel­ers. We proberen een oplossing uit te werken, waarbij we beroep kunnen doen op jongens van de tweede ploeg. De ervaren Steven Pareit heeft dat afgelopen weekend uitstekend gedaan. Met een rustig seizoen en een plaats in de middenmoot ben ik tevreden. Verder maken we werk van de doorstromi­ng van de jeugd, want we beschikken over niet de financiële middelen om spelers van buitenaf te halen. Het moet dus van de eigen jeugd komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium