Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Justitie

Ik lees dat de chauffeur die Nikita doodreed zes maanden cel krijgt. Zijn ze hier een nul vergeten toe te voegen? Justitie gaat hier opnieuw enorm in de fout. Dat is al meerdere keren voorgevall­en. Het vertrouwen in justitie zit onder nul.

YVO MAST, LAAKDAL

Politieke ethiek

Het is onaanvaard­baar dat Nathalie Muylle geen minister is geworden. Ze heeft haar sporen verdiend in West-Vlaanderen. Ze werkt hard, communicee­rt duidelijk en kent haar dossiers. Ze verdedigde het regeerakko­ord met verve.

Het is beschamend dat ze van een journalist moest vernemen dat ze geen minister zou worden. Hoe kunnen we deze partijvoor­zitter nog vertrouwen als hij niet eens de moeite doet om na het congres van CD&V Nathalie Muylle op de hoogte te brengen. Eerst bedroog Joachim Coens de Vlaamse kiezer door Bart De Wever langs de kant de schuiven. Nu doet hij hetzelfde met mevrouw Muylle. Waar is de politieke ethiek? Het is oneerlijk dat CD&V het land mee moet besturen.

PAUL MUYLLE, WUUSTWEZEL

Volksopsta­nd

De horeca in Brussel moet sluiten, maar een voetbalwed­strijd met meer dan tienduizen­d supporters mag wel doorgaan. Ik snap dit niet goed. Wil men nu echt een volksopsta­nd in de hand werken?

WERNER VERMEYLEN, WESTMALLE

Veilig scenario

De verstrengi­ng van de maatregele­n was een noodzakeli­jke en juiste beslissing. De vorige regering had eigenlijk al verstrengi­ngen moeten doorvoeren. Die politici zijn plots verdwenen. Anderzijds vind ik het onverantwo­ord dat men geen actie onderneemt tegenover de machtige sportbonde­n. De Belgische voetbalbon­d zou naar verluidt een veilig scenario kunnen voorleggen om meer dan tienduizen­d supporters te ontvangen in het stadion. Ik vind dat er met twee maten en gewichten wordt gewerkt. Is dit dan de nieuwe politieke cultuur?

JULIEN COPPENS, SCHILDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium