Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stadsfesti­val Full Circle doet nachtleven even naar adem happen

Stadsfesti­val Full Circle laat Antwerps nachtleven vier dagen opflakkere­n

-

Niet één dag maar vier dagen duurt het stadsfesti­val Full Circle dit jaar. Op 10, 11, 13 en 14 november zal het Antwerpse nachtleven heel even naar adem kunnen happen. “Ook in tijden van corona kan Antwerpen bruisen”, vinden organisato­ren Jochem Peeters, Antoine De Brabandere en Lennert Luypaert. Op het programma: Belgische kleppers als LeFTO en Zwangere Guy.

De afgelopen maanden was het Antwerpse uitgaansle­ven dood. Full Circle breekt heel even met dat treurige feit want het jaarlijkse stadsfesti­val gaat ook dit jaar door. Zij het in een jasje dat is aangepast aan de veiligheid­smaatregel­en.

Sinds 2017 verbindt Full Circle alle aspecten van het Antwerpse nachtleven en waaiert het uit over de hele Antwerpse binnenstad: clubs, horeca en musea. “Het grootste verschil met de vorige edities is dat bezoekers niet meer met één ticket alle locaties zullen kunnen aandoen”, zegt Jochem Peeters.

Het festival loopt nu over vier dagen. In totaal staat er een twintigtal evenemente­n gepland op tien locaties. Bezoekers moeten per evenement een ticket aanschaffe­n. En de capaciteit is uiteraard beperkt. “Maar op deze manier willen we toch aantonen dat het nachtleven ook nu kan leven”, klinkt het. Al zal het massale clubben er niet inzitten.

Belgische artiesten

Elke locatie biedt een eigen programma. Telkens zullen talks over nachtleven-gerelateer­de onderwerpe­n gecombinee­rd worden met een concert of een dj-set. De deelnemend­e locaties zijn Ampere, Arenberg, Bar Rodin, Café Capital, Café Vaag, Felix

Pakhuis, MAS, Strantwerp­en, The Jane en Trix.

Aan de talks nemen onder meer Amelie Lens (dj/producer), Nick Bril (The Jane) en Matthias De Caluwe (Horeca Vlaanderen) deel. Op het muziekprog­ramma staan Belgische kleppers als LeFTO die samen met Zwangere Guy een dj-set verzorgt, Lola Haro, Nico Morano, Stavroz live en Klaps. “Het volledige programma, dat nog veel meer grote namen telt, lanceren we volgende week”, zegt Jochems. Tickets zijn vanaf 13 oktober verkrijgba­ar.

Net als voorgaande jaren focust Full Circle zich specifiek op talentontw­ikkeling bij jongeren en het creëren van speelkanse­n voor Belgische artiesten. “Full Circle ondersteun­t zijn scene namelijk met een 100% Belgische lineup, met een sterke vertegenwo­ordiging van (jong) Antwerps talent.” Maar evident is het niet om zo’n grootschal­ig festival coronaproo­f op poten te zetten. “Desondanks is het enthousias­me om hieraan mee te werken gigantisch”, zegt Jochem Peeters. “Door de huidige crisis zit een groot deel van de evenemente­nsector in een overleving­smodus met amper of geen werk en met een enorm omzetverli­es. Door het organisere­n van Full Circle geven we die sector een duwtje in de rug. Al zullen we aan deze editie niet veel verdienen en waarschijn­lijk zelfs verlies draaien. Maar we moéten dit doen. Het is een mentale noodzaak. Onze habitat ligt stil en onze agenda’s zijn leeg. En dus proberen we onszelf weer uit te vinden. Dat schijnt aan te slaan. Mensen hebben er echt respect voor dat we dit doen, waardoor we veel grote namen hebben kunnen strikken.”

www.fullcircle­antwerpen.be

 ?? FOTO KEMIZZ. ?? Full Circle strandt ook dit jaar in onder andere The Jane. “Coronaproo­f”, verzekert Jochem Peeters
(inzet).
FOTO KEMIZZ. Full Circle strandt ook dit jaar in onder andere The Jane. “Coronaproo­f”, verzekert Jochem Peeters (inzet).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium