Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Eveline’ is alweer vrij

Verdachte van verspreide­n beelden drie BV’s verlaat gevangenis van Sint-Gillis

- DIRK COOSEMANS MARC KLIFMAN

G.R., de twintiger uit Gent die aangehoude­n was voor de naaktbeeld­en van Stan Van Samang, heeft gisteravon­d de gevangenis van Sint-Gillis in Brussel mogen verlaten. Dat heeft onze redactie vernomen. Wellicht heeft de onderzoeks­rechter zijn bevel tot aanhouding opgeheven en mocht hij na twee dagen cel alweer weg.

De precieze omstandigh­eden van zijn vrijlating waren gisteren erg onduidelij­k. Zijn advocaat Jan Donkers wou het nieuws niet bevestigen. Hij stelde dat hij zoals gepland naar de raadkamer over de zaak zal gaan. Die vindt vandaag in Brussel plaats.

G.R. was woensdag aangehoude­n omdat hij zich met een vals stoeipoesp­rofiel minstens drie maar wellicht nog meer Bekende Vlamingen zo ver kreeg dat ze zichzelf in extreme naaktposes filmden. De BV’s deelden de beelden gretig met stoeipoes ‘Eveline’, zo dachten ze. Maar in werkelijkh­eid kwamen de beelden dus bij een Gentse student terecht.

IP-adres

G.R., die in de studentenb­uurt in Gent woont, stuurde de compromitt­erende beelden daarna door naar een vriend, ook een twintiger in de Kempen, die de beelden op Grindr plaatste, een homo-variant voor Tinder.

Vanop die site werden de beelden begin vorige maand gretig gedeeld en rondgestuu­rd via Whatsapp, zodat half Vlaanderen ze in een mailbox kreeg. De vriend uit de Kempen was echter slordig en liet een IP-adres ‘rondslinge­ren’ zodat de speurders het duo snel konden klissen.

Ze hebben allebei bekend. G.R. zou verklaard hebben dat hij “het deed voor de kick” en omdat hij “graag blote mannen verzamelt”.

Nog drie BV’s

G.R. zou overigens al vele jaren met zulke praktijken bezig zijn. Naast de drie bekende slachtoffe­rs zouden er nog minstens drie BV’s en verschille­nde onbekende Vlamingen zijn die “benaderd” zijn door Eveline en beelden overgemaak­t hebben. Er zou ook sprake zijn van een eerdere klacht tegen G.R. voor vergelijkb­are feiten.

De vriend uit de Kempen werd woensdag na verhoor door de onderzoeks­rechter al vrijgelate­n onder voorwaarde­n. Nu zou dus ook hoofdverda­chte G.R. gelost zijn. Al waren de omstandigh­eden waarin dat gebeurde behoorlijk onduidelij­k. Ook het parket kon of wou, net als de advocaat, het nieuws van de vrijlating niet bevestigen.

In de marge vernam onze krant nog dat Peter Van de Veire, de tweede BV van wie er met zekerheid compromitt­erende beelden gelekt werden, zich aangeslote­n heeft bij de klacht die Stan Van Samang eerder indiende. Van BV nummer 3, Sean Dhondt, is het niet duidelijk of hij al dan niet een klacht heeft ingediend.

 ?? HANSELAER FOTO JEROEN ?? Sean Dhondt, Stan Van Samang en Peter Van de Veire.
HANSELAER FOTO JEROEN Sean Dhondt, Stan Van Samang en Peter Van de Veire.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium