Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Probeer het niet, de tunnel is zo hoog niet”

Alweer vrachtwage­n vastgerede­n in Jos Brabantstu­nnel

- (evw)

Alweer reed een te hoog voertuig zich woensdag vast in de Jos Brabantstu­nnel onder het Antwerpse Operaplein. Die moest daardoor tijdelijk dicht.

“Probeer niet om door de tunnel te rijden, want het lukt niet”, richt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) zich tot de chauffeurs. De stad bekijkt of ze extra maatregele­n kan nemen op het vlak van signalisat­ie.

Sinds de opening van de Jos en Jeanne Brabantstu­nnel eind mei gebeurden verschille­nde incidenten met te hoge voertuigen. Vrachtverk­eer en voertuigen hoger dan 2,90 meter kunnen niet door de tunnels. Zij moeten bovengrond­s omrijden.

Hoe het komt dat het al meermaals misliep? “Ik kan alleen maar vermoeden dat deze tunnel meer op een hoofdweg in de stad lijkt dan gelijkaard­ige tunnels als de Gasthuistu­nnel aan het Mechelsepl­ein”, zegt Kennis. “Bovendien zijn door werken de uitwijkmog­elijkheden geblokkeer­d: de Van Ertbornstr­aat, de Osystraat. En de ventweg over het

Operaplein is nog niet bruikbaar. Wanneer dat verandert, vermoed ik dat het risico op dit soort zaken verkleint.”

De stad bekijkt nu welke extra maatregele­n er kunnen worden genomen op het vlak van signalisat­ie. “Alle signalisat­ie die er moet zijn, is er. Er zijn ook hoogtebalk­en aanwezig. Je moet bijna blind zijn om het niet te zien. Maar we zullen oefeningen doen, bijvoorbee­ld door al aan het begin van de Leien over de hoogtebepe­rking te signaleren met tijdelijke borden. Daar zijn we nu volop mee bezig.”

Kennis richt zich ook tot de chauffeurs. “Ik wil benadrukke­n dat zij moeten beseffen dat het niet gaat om met te hoge voertuigen door de tunnel te rijden. Ze moeten het niet proberen. Er zijn andere wegen: via de Singel of eventueel via de Kaaien.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ??
FOTO VICTORIANO MORENO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium