Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Thuismatch zorgt voor helft inkomsten”

- GREG VAN ROOSBROECK

Het was dé plaats voor de Antwerpfan om nog voor de aftrap massaal af te spreken. De locatie om in te drinken ook. En de ruimte om de stembanden een eerste keer te testen. Tot daar was: het coronaviru­s. “Ik zou mijn beste jaar kunnen draaien. En ik ben het volledig aan het missen.”

Na twee thuismatch­en weet Thomas Meersman van café Great Old hoe laat het is: de gouden tijden van voor de coronacris­is, toen er voor en na de match honderden Antwerpfan­s in en rond zijn kroeg bier stonden te hijsen, niet zelden tot op de Ter Heydelaan, zijn voorbij. “Vandaag kan ik binnen met wat geluk veertig mensen zetten. Gelukkig heb ik nog een groot terras. Als het droog is, kan ik daar met wat parasols nog eens twintig mensen kwijt. Maar de grote overrompel­ing met liters bier die over de toog gaan? Dat is gedaan.”

Voor café Great Old, de bekendste Antwerpsup­porterskro­eg in de schaduw van de Bosuil, waren de thuismatch­en van Antwerp zo’n beetje de levensader van de zaak, sterk genoeg om de rest van de maand op voort te leven. “Eén thuismatch van Antwerp zorgde voor 50% van mijn omzet. De afgelopen zes maanden heb ik geen voetbal gehad. Ik ben dus wel wat verloren. Zeker omdat we op sportief vlak een topjaar beleven. Met vorig seizoen een geannuleer­de Play-off 1 en een bekerfinal­e, en dit seizoen onze Europese campagne.”

Thomas, zelf Antwerpfan, haalt de kalender van de Great Old erbij en slikt. “Tussen eind oktober en begin december hebben we elke drie dagen wel een match. Kijk naar die thuiswedst­rijd tegen Tottenham op 29 oktober, de Champions League-finalist van 2019. Dan had mijn café stampvol gezeten. Ik krijg er kippenvel van. Ik had het beste jaar kunnen draaien sinds ik het café acht jaar geleden overgenome­n heb. En ik ben het volledig aan het missen.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Ook in café Great Old, in de schaduw van het Bosuilstad­ion, is het stil. “Ik had het beste jaar ooit kunnen draaien, maar dat zie ik nu allemaal door de neus geboord”, zegt zaakvoerde­r Thomas Meersman.
FOTO DIRK KERSTENS Ook in café Great Old, in de schaduw van het Bosuilstad­ion, is het stil. “Ik had het beste jaar ooit kunnen draaien, maar dat zie ik nu allemaal door de neus geboord”, zegt zaakvoerde­r Thomas Meersman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium