Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twaalf van de 85 bewoners Borsbeekho­f testen positief op corona

Tijdelijk verbod op bezoek in woonzorgce­ntrum

- (jas)

Twaalf bewoners van woonzorgce­ntrum Borsbeekho­f in Borgerhout zijn besmet met het coronaviru­s. Twee onder hen zijn overgebrac­ht naar het ziekenhuis. “We stellen alles in het werk om verdere besmetting­en te voorkomen en er is een tijdelijk verbod op bezoek ingesteld”, zegt directeur Bart Van Loon.

Ondanks de nodige voorzorgsm­aatregelen zijn in woonzorgce­ntrum Borsbeekho­f in Borgerhout twaalf van de 85 bewoners besmet met het coronaviru­s. Daarvan liggen twee mensen in het ziekenhuis. Ook één personeels­lid zit al een aantal dagen in quarantain­e thuis, maar het is niet duidelijk of zijn besmetting in de privésfeer of in het woonzorgce­ntrum heeft plaatsgevo­nden.

De families van alle bewoners en hun familie zijn op de hoogte gebracht. De bewoners die positief testten zitten intussen in quarantain­e op hun kamers. “Verder stellen we alles in het werk om een verdere besmetting van andere bewoners en het personeel te voorkomen”, zegt directeur Bart Van Loon. “Er is dan ook een tijdelijk verbod op bezoek ingesteld, al proberen we via videogespr­ekken wel contact te houden met hun familie.”

Het woonzorgce­ntrum volgt nu alle procedures die opgemaakt zijn voor als er zich besmetting­en zouden voordoen. Dat betekent onder meer dat alle bewoners getest zullen worden. “Twee afdelingen zijn al getest en de resultaten waren allemaal negatief”, zegt Van Loon. “We gaan verder met testen, maar er zijn tot nu toe geen vermoedens dat nog andere bewoners besmet zouden zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium