Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voer tijdelijke bouwstop in”

VB roept op

- (kma)

Naar analogie met wat de gemeenten Malle en Lille recent deden, roept Vlaams Belang Zoersel op om ook in Zoersel een tijdelijke bouwpauze voor appartemen­ten in te lassen nu er weer grote projecten op stapel staan. Zo gaat ook de site van De Lamme Goedzak in Zoersel ontwikkeld worden.

Vlaams Belang wil een bouwpauze van een jaar waarin Zoersel een plan kan opmaken waar grote appartemen­ten in de toekomst nog wenselijk zijn. De partij verwijst naar een aantal grote projecten die in de pijplijn zitten, zoals 34 appartemen­ten op de site van de Fordgarage in de Karel Uytroevenl­aan.

Ook restaurant-feestzalen De Lamme Goedzak in Zoersel-Dorp wordt waarschijn­lijk afgebroken voor appartemen­ten. De vroegere artiestenm­anager Rik Vervecken – die de zaak veertig jaar geleden bouwde – heeft bijna een deal met een projectont­wikkelaar. “Ik heb de zaak eind vorig jaar gesloten toen ik even met mijn gezondheid sukkelde. Ik word 80”, vertelt Vervecken. “Ik heb die feestzalen vroeger gebouwd op aandringen van burgemeest­er Jef Schryvers toen veel Zoerselse vereniging­en nog geen eigen zaal hadden. Nu is die situatie anders.”

Volgens schepen van Ruimtelijk­e Ordening Marc De Cordt (Groen) werden twee plannen voor de ontwikkeli­ng van De Lamme Goedzak al voorgelegd aan de gemeenteli­jke commissie ruimtelijk­e ordening (gecoro) . “Eén van die plannen, met vooraan appartemen­ten en achteraan woningen met een trage weg richting woonzorgce­ntrum De Buurt, vond wel genade. Een bouwpauze hebben wij bekeken, maar is niet interessan­t, omdat het juridisch niet afdwingbaa­r is en wij heel goed weten waar wij naartoe willen. Wij hebben de voorbije maanden al veel vergunning­en geweigerd. Zo zijn er in Zoersel veel aanvragen voor een tweede bouwlijn, dus twee rijen appartemen­ten achtereen, wat wij niet willen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium