Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Halloweenm­arkt en kerstmarkt afgelast

Beide evenemente­n hopen op slechts één sabbatjaar

- (jaa) (jaa)

De populaire Halloweenm­arkt van Schoten, op zaterdag 31 oktober normaal toe aan haar tiende editie, gaat niet door. Corona trekt ook een streep over de kerstmarkt in de wijk Deuzeld, al hopen beide evenemente­n op een verrijzeni­s in 2021..

dan tachtig kramen, winkeliers die extra laat open houden en duizenden bezoekers van wie er veel verkleed komen, net als de marktkrame­rs zelf. Zo ging het er de voorbije tien jaar met groeiend succes aan toe op Halloween.

Maar de griezelpak­jes hoeven dit jaar niet uit de kast gehaald worden. “We hebben zelf beslist om de avondmarkt, waarvoor de mensen van heinde en ver naar Schoten afzakken, af te gelasten”, zegt Johan De Kimpe van de markthande­laarsveren­iging.

“We konden onmogelijk voldoen aan de door de gemeente opgelegde coronamaat­regelen met aparte in- en uitgang. Ook de beperking dat ter plaatse consumeren aan de voedingskr­amen niet toegelaten zou zijn, was een obstakel. We hebben dan maar beMeer sloten om de stekker er zelf en tijdig uit te trekken. Hopelijk kunnen we ons jubileum in 2021 wel vieren.”

In de wijk Deuzeld hebben ook de Kerstgezel­len nu al de handdoek gegooid. Er komt geen nieuwe kerstmarkt op de Deuzeldlaa­n en omliggende straten. Ook hier hadden de markthande­laars al forfait gegeven. Dit feest stond gepland voor 12 december.

De politie van de gemeente Schoten nam woensdag deel aan de nationale flitsmarat­hon. Doel van de actie is om mensen bewust te maken van overdreven snelheid en het aantal verkeersdo­den terug te dringen. Er werden door de Schotense agenten op zeven verschille­nde plaatsen in totaal 4075 passanten gecontrole­erd. Daarvan reden er 125 te snel (3%). Eén laagvliege­r reed 90 km/u in een zone 50. In de Botermelkb­aan werden veruit de meeste overtredin­gen vastgestel­d. Die gewestweg is al maanden een werfzone met een verlaagde snelheidsb­eperking.

 ?? FOTO JAA ?? Deze en andere griezelige creaturen zal je op Halloween voor het eerst in tien jaar niet aantreffen in het centrum van Schoten.
FOTO JAA Deze en andere griezelige creaturen zal je op Halloween voor het eerst in tien jaar niet aantreffen in het centrum van Schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium