Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CRISTIAN BENAVENTE

Wil/ moet patron van Great Old worden

-

Jordan Lukaku was de verrassend­ste der deadlinetr­ansfers, maar voor veel Antwerpfan­s was Cristian Benavente (26) de beste. Ze kunnen het weten, want de Spaans-Peruviaans­e patron scoorde al tweemaal op de Bosuil, weliswaar voor Charleroi. Daarover meer in zijn allereerst­e interview als speler van de Great Old.

Was je tevreden met je eigen prestaties ginder?

“Toch wel. Oké, drie goals en vier assists is niet veel, maar ik speelde ook maar acht wedstrijde­n

Vorige zomer trok ik namelijk voor een jaartje naar Nantes.”

(het waren

er

twaalf,

red.).

Je kon toen al bij Antwerp tekenen. “Klopt, Antwerp was geïnteress­eerd.

Maar ik gaf op dat moment de voorkeur aan een nieuwe competitie, aan de Ligue 1. Daar begon ik best goed, maar na Nieuwjaar was het minder en door corona werd het seizoen ook voortijdig stopgezet. Daarom ben ik nu echt om opnieuw te spelen. Ik ben blij dat Pyramids me de kans gaf om deze stap te zetten. Ze hebben me niks in de

excited

weg gelegd.” Een huur met aankoopopt­ie: ideaal zo? “Ja. Als dat me niet aanstond, zat ik hier nu niet.” We horen dat ook een terugkeer naar Charleroi mogelijk was. “Dat was zeker een optie. Ik heb daar nog altijd goeie contacten. Maar ik wilde een nieuwe uitdaging aangaan.” In tegenstell­ing tot Charleroi speelt Antwerp Europa League. Speelde dat mee in je beslissing? “Zeker. Dat was heel belangrijk voor mij. Het is toch de op één na grootste clubcompet­itie.”

En zo sta je straks nog eens oog in

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium