Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De verwachtin­gen liggen hoog, zo heb ik het graag”

Blij om terug in België te zijn?

-

a nice club

Heb je hier met de coach gepraat voor je tekende?

“Uiteraard. Dat moet je altijd doen. Ik denk dat ik me geen betere trainer kon wensen dan hem. Wie het Belgisch voetbal de voorbije jaren gevolgd heeft, weet dat het Club Brugge van Ivan Leko een van de beste ploegen was. Hij is iemand die offensief denkt en passie predikt.”

--

Net op dat moment passeert Leko met zijn assistente­n. “Aaah, the boys! Goed voor jullie hè, al die nieuwe spelers. Dan weten jullie wat te schrijven. Maar ik ben zelf óók happy. (lonkend naar Benavente) Ik kan niet wachten op zijn tien goals en tien assists.” (grijnst)

Benavente: “Enough, enough!” (lacht)

--De coach heeft gelijk. De verwachtin­gen liggen hoog.

“Ik weet probleem graag.”

het. hoor,

(glimlacht)

zo heb Je scoorde hier al tweemaal.

“Klopt. Met Charleroi.”

Geen ik het En toen ging je de Antwerpfan­s groeten.

“Ja, sorry, ik wist echt niet dat de harde kern zich aan die kant bevond. Het was de eerste keer dat ik hier speelde. De kinesisten hebben me er hier al mee geconfront­eerd.”

(lachje)

Gaan we dezelfde Benavente zien als bij Charleroi?

“Dat is alleszins het doel en daar ga ik alles voor doen. Op fysiek vlak voel ik me heel goed – beter dan ik had verwacht. Ik heb tot nu toe alles met de groep kunnen doen, heb nog niet apart moeten trainen. Ik ben nog geen honderd procent, maar wel dichtbij.”

Bij Charleroi vormde je een geweldig duo met Osimhen, die nu al bij Napoli zit. Dat moet ook met Mbokani lukken?

“Zeker. Een overbodige vraag, want Mbokani is een van de beste spitsen in België. Dat was jaren geleden al zo en straf genoeg nu nog altijd.”

Antwerp is blij met je transfer, jij bent blij, je familie in Spanje is blij. Denk je dat ook Ricardo Gareca – de Peruviaans­e bondscoach – blij is?

“Dat is goed mogelijk. Hij zal ook wel inzien dat het een goeie zaak is voor mijn carrière dat ik opnieuw in Europa speel, in een competitie die almaar beter wordt. Dit is echt de beste keuze die ik kon maken.”

 ?? FOTO DBA ??
FOTO DBA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium