Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is echt wel een probleem aan het worden”

Zoersel van coach Raf De Houwer ziet derde wedstrijd op rij uitgesteld wegens corona

- MARK DE CLEENE

Opnieuw geen wedstrijd dit weekend voor Eendracht Zoersel. Na de besmetting in eigen rangen waren de troepen van trainer Raf De Houwer sinds dinsdag weer aan het trainen voor de wedstrijd van zaterdag op het veld van ASV Geel. Tot amper een dag later al bekendraak­te dat dit keer een speler van Geel positief testte op corona. De Houwer ziet het met lede ogen aan.

“We maakten ons klaar voor een fijne pot voetbal tegen Geel”, zegt de coach. “Na twee weken opgelegde rust lagen mijn spelers gebrand op een puike prestatie. Ondanks de weinige trainingsa­rbeid van de laatste weken en het gebrek aan matchritme hadden we ons plannetje toch al klaar.”

Helaas dus. Voor het derde weekend op rij geen wedstrijd voor Zoersel, sowieso geen punten in het klassement en nu al de zekerheid dat er straks een zwaar inhaalprog­ramma volgt. “Die wedstrijde­n zullen ergens in het midden van de week moeten ingepland worden en dat is toch geen evidentie. In mijn jonge spelersgro­ep zitten heel wat studenten die op kot zitten. Misschien moeten we wel een pendeldien­st voorzien. Het is wat het is, maar op ons niveau zijn Engelse voetbalwek­en niet echt eenvoudig te organisere­n.”

Oefenmatch als alternatie­f?

En wat dan te zeggen over de vormcurve van de spelers? Sommigen konden de laatste weken amper trainen en aan wedstrijde­n kwam Zoersel natuurlijk al helemaal niet toe.

“Ook dat is een probleem aan het worden. We zoeken met de club naar oplossinge­n en mogelijk kunnen we voor dit weekend nog een oefenduel regelen. Uiteraard treft niemand hier schuld en staat de volksgezon­dheid voorop. De vraag is alleen hoe dit seizoen verder zal afgewerkt worden. Dit is voor niemand leuk.”

Ook over de impact op zijn spelersgro­ep is De Houwer een beetje bezorgd. “Een voetballer wil wedstrijde­n spelen, daar traint hij elke week hard voor. Met individuel­e loopschema’s en joggingses­sies mis je toch iets. We moeten er dus voor zorgen dat de motivatie niet in hun schoenen zakt, want als dat gebeurt, hebben we pas echt een probleem.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Stef Van Den Langenberg­h kopt de bal weg voor Victor De Cock van Kontich. De 0-3-nederlaag tegen Kontich op 19 september was de voorlopig laatste wedstrijd voor de troepen van coach Raf De Houwer.
FOTO KOEN FASSEUR Stef Van Den Langenberg­h kopt de bal weg voor Victor De Cock van Kontich. De 0-3-nederlaag tegen Kontich op 19 september was de voorlopig laatste wedstrijd voor de troepen van coach Raf De Houwer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium