Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In voetbal gaat het om wij en niet om ik”

Zandhoven-trainer Frank Dirix wil minder woorden en meer daden

-

Met twee punten uit evenveel wedstrijde­n en twee uitgesteld­e matchen bracht de seizoensta­rt voor Zandhoven niet wat de club er zelf van verwacht had. Trainer Frank Dirix beseft dat en zet zijn troepen nog eens op scherp.

“Met het 0-0-gelijkspel tegen Loenhout kon ik leven, maar op Herselt hadden we altijd moeten winnen”, zegt Dirix. “Als je in de 92ste minuut op een 3-4-voorsprong voorkomt, moet je je taken blijven vervullen tot de scheidsrec­hter affluit.”

Die onbezonnen­heid en enkele andere punten doen de trainer steigeren. “Toen ik hier twee jaar geleden mee in het project stapte, was de club ternauwern­ood aan de degradatie naar vierde provincial­e ontsnapt. Samen met enkele nieuwe spelers legden we in ons eerste seizoen een quasi perfect parcours af. Naast het feit dat we meer dan tachtig punten haalden, is vooral de ongeloofli­jke inzet die de spelers toen week na week toonden me bijgebleve­n. Bij een tegenslag stroopten we de mouwen nog eens extra op. Zo dwongen we nog verscheide­ne zeges af.”

Met een zo goed als onverander­de kern, waarin enkel René Romand in de spits werd vervangen door Tristan Dermaut en verdediger Jarno Creemers werd toegevoegd, begon het avontuur van Zandhoven in tweede provincial­e. “Waar ik vorig jaar al op hamerde, zie ik nu opnieuw. Spelers die naast de ploeg vallen, kijken enkel naar zichzelf. Alleen bij een tegendoelp­unt kijken ze naar anderen. Ook opoffering­en horen erbij. Als supporter van Antwerp zou ik ook graag de Europese wedstrijde­n met vrienden gaan bekijken, maar in een teamsport is zoiets

not

done.

Als de kameraadsc­hap naast het veld ook op het veld wordt meegenomen, kunnen we iedereen aan. Is dat niet het geval, kunnen we van iedereen verliezen.”

Dirix kijkt ook naar de club en haar entourage. “Wij mogen elke thuiswedst­rijd op een prachtige grasmat spelen en alles is hier tiptop in orde. Toch zou nederighei­d wat meer op zijn plaats zijn. Het is onmogelijk om elke week champagnev­oetbal te brengen. Laten we dus allemaal samen hard werken, bescheiden blijven en de ploeg ondersteun­en. Alleen op die manier kunnen we resultaten halen. In het voetbal gaat het om wij en niet om ik.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Frank Dirix: “In het voetbal horen opoffering­en erbij.”
FOTO KOEN FASSEUR Frank Dirix: “In het voetbal horen opoffering­en erbij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium