Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die verantwoor­delijkheid zie ik als een uitdaging”

Aanvoerder Dean De Souter is bereid om verjongd Phantoms op sleeptouw te nemen

- LEON CEULEMANS

Met een thuismatch tegen Bulldogs Luik begint Antwerp Phantoms zaterdagav­ond aan een ongewoon seizoen. Aanvoerder Dean De Souter, die zelf nog maar 23 jaar is, staat met een verjongde ploeg voor een overgangsj­aar.

Antwerp Phantoms zet dit seizoen bewust een stap terug. De club van voorzitter Jan Pasmans had aangegeven niet te zullen deelnemen aan de BeNeLeague, die nu trouwens helemaal niet wordt georganise­erd, en laat ook verstek gaan voor de Beker van België, maar zal aantreden in Division 1, een competitie met tien ploegen waarvan één uit het Grootherto­gdom Luxemburg.

“In afwachting van de voltooiing van een nieuwe schaatsbaa­n werken wij onze wedstrijde­n nog altijd in een tijdelijke accommodat­ie af”, zegt oud-speler en secretaris Christian Pierre. “Corona maakt het ons daarbij niet gemakkelij­ker. Ook bij ons heeft het virus er financieel zwaar ingehakt. Daarom kozen wij voor een jaar om te groeien, waarin onze opkomende jeugd veel kansen zal krijgen.”

Coach Gert Peeters zet mee zijn schouders onder dit project. “Toen duidelijk werd dat we niet zouden deelnemen aan de BeNeLeague omdat de verre verplaatsi­ngen te zwaar op ons budget zouden wegen, kozen nog meer spelers ervoor om andere oorden op te zoeken. Zo geraakten we met Axl Kila en Jens Theunis nog maar eens twee sterkhoude­rs kwijt aan Golden Sharks Mechelen. Daarom moesten we noodgedwon­gen terugvalle­n op onze eigen jeugd, die wel bulkt van het talent.”

Gelukkig bleven doelman Neil Bruyninckx, Mathias Van den Bosch, Junior Van Noten en aanvoerder Dean De Souter wel op post. Zelf allemaal nog vrij jong, maar zij zullen de ruggengraa­t van het nieuwe Phantoms vormen. “Ik ben zelf maar 23 jaar, maar draaide al twee seizoenen mee in de BeNeLeague en ben daarom een van de oudgediend­en”, zegt Dean De Souter. “Voor mij is dit een stap terug, maar ik wil daar in deze ongewone tijd niet over klagen. Ik zie de verantwoor­delijkheid die ik moet opnemen bij het begeleiden en het laten doorgroeie­n van die jonge gasten als een enorme uitdaging. Ik hoop op deze manier te kunnen meewerken aan een gestage heroplevin­g van Antwerp Phantoms. Ik wil met deze mooie club op termijn weer hogerop.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Gert Peeters en Antwerp Phantoms vallen dit seizoen noodgedwon­gen terug op de jeugd.
FOTO GOYVAERTS Gert Peeters en Antwerp Phantoms vallen dit seizoen noodgedwon­gen terug op de jeugd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium